Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jaký je postup výměny zárubní u vchodových dveří - současný stav je takový, že stávající plechové zárubně jsou rezavé a v dolní části už se dokonce rozpadají, navíc se rozpadá i zdivo na jedné straně od těchto dveří. Takže úkolem nejspíš bude staré zárubně odstranit, nějak zpevnit rozpadající se zdivo (případně dozdít...), začistit otvor a vsadit nové plechové zárubně + dveře. Jenže nevím konkrétně jak na to, stavařina a zedničina jde absolutně mimo mě, ale chtěl bych to udělat. Otázka zní, jaký zvolit postup opravy a co všechno k tomu budu potřebovat. Díval jsem se sice po internetu, jestli nenajdu nějaký návod (hlavně ohledně rozměrů stavebního otvoru pro dveře, ale nic kloudného jsem nenašel... Děkuji za případné odpovědi.
Stavební otvor na dveře je šířkou většinou o 10 cm větší než finální dveře. Ale hodně je důležité o jaké dveře jde - dřevo, bezpočnostní...
Musíte vše připravit tak, abyste to zvládnul za den-večer zamkl nové dveře.Je mnoho způsobů, mě se osvědčil ten, že po vybourání starých zárubní natluču do zdi z každé strany 3 velké hřeby- nahoře dole uprostřed.Pak pomocí dřevěných klínů zárubně ustavím do vodoroviny a svislice, doprostřed dveří se vloží rozšprajc, který má přesnou šířku dveří a přivařím je k těm hřebům, že se ani nepohnou.Pak už to obezdí každý amatér- nic už na tom nelze zkazit, míry jsou pevně zajištěné.Místo obezdění je možno použít montážní pěnu.Případně si na ustavení zárubní někoho pozvěte, pokud si na to netroufáte sám.Přeji Vám úspěšné zvládnutí díla.
Pokud jde o vchodové dveře, tak jste to - s prominutím - velmi podcenil! Občas usazuji futra pro firmu Kareš - bezpečnostní dveře - a tam je to o zabetonování futer, "rychlobetonem" BN30 od pana Knaufa, jinak Vám to nepřipojistí! Je to zase o kulatým razítku, aby to mělo výsledný efekt! Můj PAN učitel zedničiny vždycky říkal, že kdu umí DOBŘE usadit futra, může si říkat PAN zedník. Souhůlasím s ním.
Dobrý návod, pro mou potřebu by úplně stačil, jenom ještě jestli by nešlo nějak obejít to svařování... K těm hřebům - jak silné a jak dlouhé by měly zhruba být? A jakým způsobem je vaříte k zárubním, to si předem na milimetry proměříte jak hluboko hřeby zatlouct a pak tam uděláte svar po obvodu hřebu? Dá se k tomu místu bez problému dostat, já jsem v tomto sice úplný analfabet, ale myslel jsem, že se (po ustavení) k vnitřní straně zárubní nedá moc dostat. Těch plechových zárubní bude předpokládám víc typů, musím vybrat nějaký konkrétní, abych mohl případně použít tento Váš způsob? Díky.
V dnešní době,kdy kdejaký pitomec pomáhá chránit,aby tě mohli lépe okrást,je dobré z domu učinit HRAD.Proto si myslím,že v případě,že odešly ocelové futra,ani dveře už nebudou stát za nic.Kup v Globusu venkovní dveře,docela jsem viděl bezpečnostní za 5000.-i s futry a jednoho šikovného zedníka a můžeš klidně spát.
JABRAKA
To chápu, na vstupních dveřích se určitě nevyplatí šetřit, ale tady to není klasický dům k bydlení, jedná se o řekněme nárazové přespávací a skladovací místo, takže pro mě v tomto případě není bezpečnost zas tak důležitá. Stačí mi, když to bude udělané jednoduše a tak, aby to "vypadalo a fungovalo". Nevěděl jsem, že v Globusu taky mají dveře, musím se tam stavit, díky za tip.
Je to speciální kategorie druhé vchodové dveře. Jsou včetně zámku a kování, což je láce. Ovšem zjistěte si, jestli se při rozbití dají vyměnit třeba FAB, některé výrobky musíte při rozbití zámku vyhodit, protože to je čínský výrobek, který tu nemá náhradu. Obdobně se proodávají vchodové dveře z Polska na aukru. ještě tu někdo psal, že jsou problémy s panty. Na téma vchodových dveří tu byla docela dlouhá diskuze.
Osobně jsem vchodové dveře usadil, rozšprajcnul a zapěnil. Stejně mám okno až na zem, tak je zbytečné se zabývat dveřmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.