Zdravim, mám asi blbý dotaz ale i tak mě to nedá.. S kamarády o víkendu jedeme na chatu a není tam elektřina.. Sehnal jsem si chladící box co má tloušťku polystyrenu tak 1 cm. A má duté víko s malou dírkou.. Tak mě ještě napadlo napilustit víko vodou a dát zamrazit jestli to není hloupost a moje otázka zní jak dlouho vydrží syrové maso na grilování v boxu? Respektive jak dlouho vydrží box dostatečně chladit? Na netu píši 24 hodin, 5 hodin atd.. Tak jsem trochu znejistil.. Díky za odpovědi
jeden centík je nic a současně i dost. Kdysi dávně když bylo ještě dobré spojení hromadné dopravy, tak jsem si běžně od rodičů , když jsem dostal vozil mražené maso (dle situace, jak prasátko tak i kuře či kus morky, králíci ne ty mi mamka nedala).Toto se vždy zabalilo do novin a pak do ručníku a vložilo mezi oblečení a vězte že těch cca5 hodin cesty vlakem v parné létě to vydrželo bez újmy a rozmrazení , než jsem to v průběhu (klidně i měsíců) spotřeboval!
Když dáte chlazené maso (případně v ještě zabalíte do novin a "hadry") do polystyrenové krabice, tak určitě pokud nezkonzumujete dříve, tak do nedělního "grilování jistě vydrží! A pokud ještě koupíte dvě chladicí vložky které namrazíte (nahradíte častečně sešláplou petkou s vodou) a vložíte do krabice z polystyrenu, tak to vydrží tuplem!
doplněno 17.05.23 16:36:
Ještě doplním před cca 30? roky jsem si udělal krabici z 2cm XPS, pak koupil dvě chladicí vložky, ušil tašku cestovní chlaďák jak vyšitej
Pokud se vám do boxu vlezou, přidejte do boxu zmrazené petky s vodou. Když se nevlezou velké, tak aspoň 0.5 l. Tohle i v horkém létě vydrží chladit obsah celý den. Normálně si takto dáváme k jídlu do kufru petky se zmraženou šťávou na pití, ale po styku se syrovým masem bych to nepil.
Ty chladící boxy fungují tak, že se do nich koupí pytel ledu, spíš to znám na nápoje. Sám o sobě nechladí, pokud teda myslíte ten co já. Vydrží podle množství ledu, a okolní teploty.
Maso zamrazit příďat 1-2 pětky a minimálně 2 dny jste v klidu. Jednou jsme vydrželi skoro týden chladit ve 2 boxech, je fakt že ten jeden byl jen na led a druhý fungoval jako lednice, a taky ty boxy byly asi kvalitnější.
Zamrazit maso k tomu zmraženou PET láhev s vodou. A vydrží celý víkend v boxu úplně v pohodě. V Asii pro tyhle účely dokonce prodávají led. 2 větší boxy kdy jeden je pro led a druhý pro potraviny člověk výdrži skoro týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.