Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jdu tady zase s dotazem. Před pár měsící mi klempíři instalovali nové okapy. (výměna starých za nové)
Mám plechovou střechu a chtěl bych tam dát "SNĚŽNÉ ZÁBRANY" proti sněhu a ledu, který by jinak většinou své váhy držel na nových okapecha a svou tíhou, by je mohl uprostřed poškodit. Což bych nechtěl. Ještě napíšu, že střecha má veliký sklon, a každou zimu, když taje sníh se nejvice nahrne právě na okraj střechy.
Jeden známý mi říkal, že pokud klempíří instaluji okapy správně, tak se na střechu nic jako sněžné zábrany dávat nemusí, že prej by měli mít už sklon proti usazování sněhu a tudíž dle známého nejsou na střešeš potřeba. Mně osobně to zní celkem divně a moc tomu tvrzení nevěřím, že by nové okapy už nepotřebovali "SNĚŽNÉ ZÁBRANY PROTI SNĚHU" na rozdíl oproti těm starým, které to potřebovali.
Můj osobní názor je, že bych je tam dal, že budou, co k čemu a budou mít uplatnění.
Můj dotaz hlavně zní. Zda je pravda, že nově instalované okapy (pokud jsou správně instalované), již nepotřebuji "SNĚŽNÉ ZÁBRANY"
Děkuji za veškeré odpovědi.
S pozdravem
Lukáš
Pokud vám nevadí, že sníh může sjet někomu na hlavu, tak kvůli okapům bych je nedával. Střecha je poměrně krátká a navíc ve stavu, že bych do ní už raději moc nevrtal. I když okapy sníh trochu štrejchne, tak zapruží.
Pust tenisak ze strechy a uvidis jestli ti strejchne o okap. Mozna jen trochu. Okapy to chtelo dat vice do zakrytu.o ze zebriku faakt nejde moc srovnat, ve vyhnutym okapu se pak drzi voda.
Jak snih jede dolu pak zmrzne, a pak zas jede tak timto zohejba okap a okapove haky...
Rovnak tech haku stoji asi 8.000 Kč a bez nej
Když mi firma dávala na střechu novou krytinu tak zároven při montáži okapových žlabů mi preventivně nainstalovala tyto držáky žlabů proti poničení sněhem eshop-strechypr.cz/... .
Tak záleží jaká je to krytina ,u klasických tašek co jdou přeskládat to není problém dát pod ně,ale u plechových krytin asi jen při nové pokládce i když jsem viděl na horách ,že to na chatách neřeší a z kusu pozink plechu ustřihli pásek a na tmel ho přišroubovali přímo zvrchu na plechovou krytinu a okolo žlabu.Tam jsem našel tento nápad zajištění žlabu ..
Abych trochu rozvedl, co je špatně. Nosy mají malou plochu, proto se nedávají do jen jedné řady, ale do celé plochy střechy. Máte je jen na jednom šroubu, budou se pod tlakem padajícího sněhu hýbat a dříve, či později, začne prosakovat voda mezi šrouby. Na falcovanou krytinu se dělají svorky držáků protisněhových zábran, mohou být trubkové, na dřevěnou kulatinu a nebo třeba plůtek. Není důvod dělat díry do krytiny.
Pokud si vzpomenu, tak během zimy dám foto jak to vypadá se sněhem. O zatekání vody se nebojím, to mám pořešené.
Ať se můžě někdo inspirovat a napíší tu své dojmy až příjde zatěžkávací zkouška.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.