Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž plastových obrubníků

Od: petrnovak10* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s plastovými obrubníky u zámkové dlažby jako je na obrázku v příloze?
Děkuji

Montáž plastových obrubníků

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Beton v tomto případě nic nenahradí. Každý plast působením povětrnostních vlivů trpí. Stejně jako třeba plastové plotové "plaňky", které po několka letech ztrácí barvu a začínají mít podivnou strukturu, kdy se objevuje skelné vlákno. Jiné materiály třeba dost křehnou, až se rozpadnou.

Nejsou plaňky jako plaňky. Plastový plot z recyklátu mám odhadem 15 let, je na jižní stranu, takže Slunko do něj pere pořád a plot je pořád OK, nic se neobjevuje, žádné skelné vlákno tam podle mne není, pevné je to pořád a barevně na ty roky taky.Měl jsem 10 let i plastové obrubníky (ale ne ty z tohoto dotazu - masivní recyklátové) okolo podkladní vrstvy u bazénu a nic jim po těch letech není a teď jsou položené kolem jahod.
Spíš bych řešil pevnost, v té beton samozřejmě nenahradí, ale trvanlivost na zahrádku, kde nevíte, co tam za 20 let bude, je v pohodě (podle toho, jaký plast se vybere).

hodnocení

0x

Ano, ale...

Mám je, ale dělal jsem to tak před 14 dny, takže zkušenosti zatím žádné, navíc nejsou kolem tak velkého chodníku jako na obrázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]