Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podbití přesahů valbové střechy

Od: rdimir odpovědí: 4 změna:

Zdravím. mám valbový krov s přesahy 40 cm cca a chci ho podbít dřevěnými palubkami. Prvně jsem chtěl nedělat rošt a kopírovat krokve, jenže problém byly rohové krokve a ten lom zespodu taky nebyl úplně ideální, musel bych ty rohové krokve buď zhoblovat tak 2 cm, nebo nějak přiznat. Teď mi známý poradil nadělat z trámů trojúhelníky, jako na fotce a tím to dostat do roviny. Nejprve si chytnout rovinu vodorovně na baráku kolem do kola, do roviny vypodkládat a našroubovat ty trojúhelníky ze spodu a palubkama začít od baráku s tím, že si naměřím vzdálenost přesahu a tu první podélně seříznu nebo mě napadlo udělat drážku do polystyrenu a zasunout . Díky

Podbití přesahů valbové střechy
Podbití přesahů valbové střechy #2
Podbití přesahů valbové střechy #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To chce napřed vše zvážit, aby se zjistilo, kde to je nejnižší a oč toho se odpíchnout.
Buď nařezat trojúhelníky z trámů, jak máš, nebo se používají střešní latě, nebo silnější prkna našroubovaný na bok krokve. S tím je jednodušší práce. Dáš si dva provázky do váhy podle nejnižšího místa, nebo dobrej laser a latě šroubuješ u kraje střechy podle špagátu. U zdi dáš svisle kratší lať od krokve k vodorovné lati, aby to drželo fazónu.
Pobiješ palubkami a nakonec dáš palubky i na svislou plochu trámu co máš kolem dokola krokví. Drážkou dolů a tak centimetr pod palubky podbití.

hodnocení

0x

Udělal bych to tak, jak píše kolega jenyk, ale palubku na konci (tu svislou, která překryje tu vodorovnou) bych ořízl, aby tam byla rovina a ne drážka.

Ta drážka má své opodstatnění. Funguje to jako okapová drážka. Případná voda která se dostane na palubku a steče dolů, tak se nerozlévá po hraně, ale má větší snahu odkápnout.

OK, ale při tom přesahu střechy a okapu, bych to tak "černě" neviděl. Bez té drážky to bude hezčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]