Ahoj vsem, objednali jsme desku Whirlpool ws q0530NE ktera ma umoznit pripojeni na 400V pravdepodobne 2x faze +N+PEN. Deska prisla a ackoliv vsude v navodu je moznost zapojeni na 400V tak z desky kouka klasic kabel hneda/ modra/ zlutozelena zila.. ma nekdo zkusenost.. nebo je pouze na 230V a spletli to? Na stitku je 230- 400V ale tohle? A jak.. jsem z toho jelen danek i srnec.. dikyy za Zkusenost.. mam tam klasiku 16A na sporak a 3700W to urco na 1 fazi vyrazi.. tak jsem objednal i na 400V a prislo tohle.. achjo..dekujiii za radu
Kde jste přišel na to, že by měla být na dvě fáze nebo dokonce na 400V? Na 2x230V bývají velké čtyřplotýnkové desky, tato dvouplotýnka je na jednu fázi a maximální celkový příkon je 3700W, což odpovídá 1x16A jističi, což je i doporučený jistič dle výrobce. Pošlete nám odkaz, co jste přesně kde objednal.
Tvrdis: mam tam klasiku 16A na sporak a 3700W to urco na 1 fazi vyrazi
Ja tvrdim ze urcite NEVYRAZI, pokud mas 2plotnu jako ze mas, tak 1 faze je standard! whirlpool.cz/...
Zadna dvouplotna prece nema prikon prevysujici 16A/3700W, tedy kazda dvouplotna se pripojuje na JEDNU FAZI.
A pokud na kabelů nemáš osazeno vidlici, tak to ani sám nesmíš připojit, přijdeš o záruku, vzhledem typu dotazů se do toho vůbec nehrab, neboť tomu nerozumíš.
rozvazovat dvou plotu, Šmarja, kdo to kdy slyšel? přece i 4 plotny mají rozfázované vždy po dvou.
Tak jsem prilozil odkaz.. vsude pisou moznost na 400V myslel jsem to dobre ldyz uz tam mam puvodni kabel od sporaku 400V.. byl zapojen taky na 2x faze.. nechtel jsem nic menit proste ...
Proč by měla být nějaká deska na 400 V? Vždyť by byla neprodejná. Varné desky jsou na 230 V a protože máte třeba omezenou velikost jističe, tak vám umožňují rozhodit jednotlivé plotýnky mezi různé fáze. Samozřejmě, pokud máte do baráku třeba 3x 32 A, tak můžete vše připojit na jednu fázi.
paja
No protoze to tam pisou a v recenzi take ze je to mozne na 400V z hlediska stability a nizsiho prikonu na fazi.. tak proc je tam kabel pouze na 230 V to nechapu.. sporak jsem mel taky na 400V tak jsem hledal dvouplotynku take na 400.. takhle to bude 3700W na fazi.. no libilo se mi ta moznost na 400 ale proc to tam vsude pisou kdyz to nejde? Cetl jste tu recenzi? Je to hned ve vyhodach zkraje..
Nejlépe je se stránky výrobce Whirlpool...tedy v našem případě, pak na Soubory ke stažení a tam Produktový list....případně Návod k použití, kde pro nás přichází v úvahu obrázek 5 a 6 (poslední dva) z části PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI...400V třifázová síť a jednofázová 230V, ale vždy připojeno na jednu fázi, na kterou, záleží jen na vás, pokud je máte k dispozici. Zbytek obrázků je pro jiné soustavy a dokonce i z jiných zemí...zkratky zemí vidíte v obdélnících...
paja
Dekuji.. jsem to zjevne nepochopil.. mylne jsem se domnival ze je to jako u jineho spotrebice kde je moznost rozfazovani.. tady je to tedy vzdy jen jedna faze proti nule .. mel jsem proste za to ze bude privodu do desky vice a bude jedna plotynka napr. na jednu fazi a druha na druhou... No ze z pripojky kde jsou vsechny faze vyuziji zas jen jednu to jsem teda fakt nepochopil.. vzdyt to neni napajeni 400V ale zas 230 ikdyz z 400V pripojky .. no salamounsky vymysleno
sasa*
Ano potřebujou to prodat, jsou to prodejci! Ale třeba datart na svých stánkách má, že je jen na 230!
třífázová přípojka je buď 3x230 proti N tedy fázové napětí nebo 3x400 sdružené napětí a tady se má napětí mezi fázemi. Kdybyste použil 2 fáze a nepřipojil vodič N tak se do desky dostane 400V a může odejít. To záleží na konstrukci. Že je to divně vymyšleno se jeví laikovi.
Těch 400V v popisu je jenom informace pro zákazníka, který má předchozí desku na 400V, že si může tuto koupit. Kdyby tam bylo napsáno jen 230V, mohl by si říct, že není deska pro něj vhodná, protože on má doma přeci třífáz 400V. Ne každý je elektrikář.
Koupil jsi výrobek na základě nepravdivých údajů:Jako jedna z mála desek těchto rozměrů nabízí kromě 230V zapojení také možnost 400V zapojeníJak píšou ostatní, máš smůlu jde připojit opravdu jen jednofázověBýt na tvým místě ,pokud máš třífázový přívod, tohle vrať a kup pořádnou desku
Ahoj vsem, dekuji za rady a vecne pripominky.. vzhledem k tomu ze jsem televizni technik tak mne zapojovani indukci proste minulo.. sporaky jsem mockrat pripojil a vsude to bylo rozhozene po fazich tak jsem neznaje dvouplotny a v popisu 400V cekal neco podobneho.. omlouvam se za neznalost indukcnich dvouplotynek..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.