Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení kabelu

Od: necky® odpovědí: 24 změna:
Dobrý den..
Potřeboval poradit nějaké tipy na správné spojení nového kabelu se starým... jde o to na zdi mám 1x 380v zás. 1x 230v zas. A 1x 3f vypínač na čerpadlo.
A barak se bude zateplovat vatou.. a musím ti přesunout o pár metrů dál na novou zeď... jak tedy správně spojit.
Nejlepší co mě napadlo vzít wago svorky spojit v krabicích a na krabice hodit vatu.. je to možné
Dekuji
doplněno 16.05.23 17:49: Tak tedy jsem se domluvil s majitelem.
Že dáme 2 dvířka do fasády..
Tudíž spojení provedu v krabičkách za dvířkami.. a protahnu kabel dále .. děkuji za rady a tipy
Zase jsem se neco přiučil děkuji..
Mějte pěkný den..

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

3x

A až ti nedej bůh náhodou některá svorka vypoví službu tak se k ní nedostaneš? Jistější -pokud kabely tomu odpovídají

nastavit lisováním a zafoukat smršťovačkami.

hodnocení

Takže spoj do krabičky nalisovat a přetáhnout smrštovackou.
vrabec

Anebo se prodávají takový Vodotěsný spojky IP 68 tuším

sasa*

Ano, ale mají šroubové spojení, raději bych to zalisoval..!

hodnocení

0x

Víte, co je uvnitř wago svorky? To jsou jen takové tenké plíšky... Když je člověk moc šikovný, ani se ten 2,5 drát nedotýká - jen malinkatý tenký plíšek to vede... Nechci nic přivolávat, ale blbě použitá wagosvorka dokáže zahořet.

Jako minimum bych viděl svorkovnici - ale kolega má s tím lisováním pravdu.

hodnocení

Okey..
Děkuji
Dám krabičky buď dám svorkovnice nebo zalisuji
Dekuji

ja1
hodnocení

0x

Pokud chcete lisované spoje, máte správné lisovací kleště a správné spojky?*hi*

hodnocení

Mam tyto kleště
Jen lisovací Spojky si nejsem jistý které vybrat
Prodloužení kabelu

ja1
hodnocení

0x

S těmito kleštěmi chcete kvalitně zalisovat spojku na měděném plném vodiči (CY)?*sok* Ty nejsou určeny na toto použití. *hi*

Toto jsou běžné kleště používané pro lisování... Jenom v případě neizolovaných spojek musí přehodit čelisti...

ja1

Dělejte si jak myslíte. *hi* Lisování spojek ale vůbec není sranda, že se to tam cvakne a je to. S tímto přístupem - tak jako to dělají rusáci na youtube to můžete teda zamáčknout i kombinačkama. *blee*

Spoj musí být dlouhodobě spolehlivý, s minimálním přechodovým odporem a nejsou kleště jako kleště a není spojka jako spojka. Pokud nebude lisovací tlak dostatečný a spojka se jen "omačkne" kolem vodiče může dojít při průchodu proudu vlivem velkého přechodového odporu ve spojce k zahřívání spoje a vypálení spojky. *nene* . Že "to drží" neznamená že je to dobře provedené.

Na takovéto lisované spoje, i na malé 1,5 - 2,5 - 4 a 6 mm 2 CY vodiče používám kleště určené přímo pro tyto účely .

Jen pro informaci jsou dlouhé asi 32cm, a mačkají se oběma rukama, ne jen tak jednou rukou v dlani...

ja1
hodnocení

0x

Tyto jsou přímo nevhodné!*stop*

ja1 souhlasím s tebou, napsal jsi

Na takovéto lisované spoje, i na malé 1,5 - 2,5 - 4 a 6 mm 2 CY vodiče používám kleště určené přímo pro tyto účely .

Jen pro informaci jsou dlouhé asi 32cm, a mačkají se oběma rukama, ne jen tak jednou rukou v dlani...

Hoď sem odkaz na ty tvé kleště dlouhé 32cm, jsem zvědavej

ja1

ja1

Tak to beru, tyhle jsou na to fakt přímo dělaný, pak mají ještě kleště K2 a ty jsou na slaněné vodiče pokud se nemýlím.

Ještě by měl vzít tazatel v potaz aby vzal spojky lehčené a ne silný krávy co jen tak nezmáčkne

vidím že tomu rozumíš, registruj se tu, budeš zde přínosem a doplňovat ostatní rádce *palec*

ja1

Ano, K2 a K02, i když jsou téměř stejné, jsou rozdílné. Nejsou kleště jako kleště...*hi*

Jak jsem psal, tazatel, pokud by chtěl provést kvalitní lisovaný spoj musí použít kleště a spojky pro toto použití a daný typ vodiče určené a ne že "je nezmáčkne". Není spojka jako spojka...*hi*

Pak nebude rozdlabávat novou fasádu protože se mu nějaký zprasek někde upálil..*pivo*

Ale už to vyřešil.

.

hodnocení

0x

Dobrý den! Je snad ještě jedna možnost. Trochu se "plácnout přes kapsu", osadit tam "Krabice do zateplení KOPOS" s víkem, v ní kabely spojit na svorkách ... a je to! ;)

hodnocení

Dobrý den
Vím o těchto krabicích ale já ty zásuvky budu přesouvat o pár metrů jinam a tak nepotřebuji tyto krabice

Dobrý den. Já to chápu tak, že jste chtěl přívodní kabel k zásuvkám nastavit, prodloužit a zásuvky přesunout jinam a vyhnout se tak event.výměně kabelu v celé délce. Z ostatních příspěvků pak vyplynulo, že uvažované napojení kabelu, které bude překryto zateplením a tudíž nepřístupné není dobré řešení. Proto jsem navrhl spojení kabelu v krabici, která bude umístěna v líci zateplení /fasády/ a tudíž přístupná pro případnou údržbu. Možno použít i levnější provedení krabice, než zmíněné. Víčko krabice s odpovídajícím stupněm krytí umístěné na fasádě snad není nějaká zásadní vada, pokud se tedy nejedná a nějaký specifický a náročný objekt.

hodnocení

0x

Pokud máš tyto kleště , myšleno celou sadu co máš na obrázku, tak s nima zalisuješ spojky k tomu určené. Třeba tohoto typu:

kvelektro.cz/...

Spojky jsou určeny pro pevné vodiče !

Tyto kleště se zcela běžně používají v průmyslu... Samozřejmě musíš použít správné čelisti..

hodnocení

Ano mám celou sadu takže je mohu použít?

coze
hodnocení

0x
Hlavně zachovejte sled fází nebo se Vám čerpadlo bude točit obráceně.
hodnocení

Nebojte po spojení bude ještě vypínač na zdi tam to kdyztak prohodím

hodnocení

0x

DŮRAZNĚ varuju tazatele před lisovaním těma jeho sranda kleštěma NL 246255.

Jak už tu padlo od kolegy "ja1" ty kleště jsou tak na slaněné vodiče.

Je jedno co píše výrobce těch sranda kleští, tohle chce kvalitní lisovačky a znalosti co použít.

Takže se přimlouvám napojit kabel v krabici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]