Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak upravit podklad pod samonivelační stěrku. Jedná se o byt v panelovém domě. Na podlaze je aktuálně lino, lepené lepidlem (na podlaze jsou vidět čáry od štětce pro nanášení lepidla). Lepidlo je jen v tenké vrstvě a na dotek jako by na podlaze byla tenká skleněná vrstva. Zajímá mě jestli je třeba lepidlo obrousit, což by bylo obtížnější, protože v bytě žijeme anebo jestli je možné celou plochu natřít adhezním můstkem a poté vylít stěrku? Jedná se o 10 m2. Mám v plánu vylít nejdříve první vrstvu na hrubo - 5 mm, a pokud se nepovede a budou ještě někde boule, tak následně zarovnat další tenčí vrstvou. Díky moc za rady.
Jasný, co půjde odstraním, odmastím, vysaju. Spíše se ptám jestli je nutné takto nesavý podklad brousit až na nivelaci co je pod tím lepidlem anebo stačí odstranit ty zbytky a natřít adhezním můstkem.
vrabec
Tak si přečti pokyny na adhezní můstku. Pokud přilne k nesavému, tak asi žádný problém Hlavně aby ty zbytky pak se snadno neoddělili od podkladu
Lepidlo dejte pryč, špachtlí nebo obrousit proste jak to půjde. Adhezní můstek bych nedával, stačí kvalitně napenetrovat. Podél zdi je třeba dát dilataci, bez ni to nemusí dopadnout dobře. Lití ve více vrstvách je možné, postupujte dle návodu výrobce. Vždycky je však lepší v jedné vrstvě maximální možné tloušťky udávané výrobcem . Před každou vrstvou penetruju.
Dobře díky. Je třeba dát jako dilataci samolepící pásku anebo stačí montážní pěna kolem celého obvodu, která se pak zařízne? Díky.
el
Jestli umíte kouzlit s pěnou tak to stačí, ale dal bych dilatační pás. Alternativně jsem použil proužky, které jsem nařezal z desky 1 cm polystyrenu. Ať dáte cokoli dotěsněte to k podlaze ať vám to nepodteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.