Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpevnit parkety aby nevrzali?

Od: ivcaodrova odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Mám takový problém. V ložnici mám parkety a stále vrzají. Chtěla bych na ně dát koberec,ale nechci ty parkety vytrhávat a celou podlahu betonovat. Přemýšlela jsem jestli existuje nějaká stěrka která by šla použít,aby se ty parkety zpevnily a nevrzaly.Pak bych na to ráda položila koberec. Nebude to ale pod tím kobercem praskat?

Můžete mi poradit nejlepší způsob. Děkuji Ivča

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Dobrý den,

stejný problém jse vyřešily položením parket na lepidlo, a po vrzání ani vidu, ani slechu.

ivcalodrova
hodnocení

To je sice hezké,ale já ty parkety vůbec nechci trhat z podlahy. Potřebuji něco nalít na ně aby to udělalo celistvý povrch a dal se na to dát ten koberec. Děkuji Ivča

Také mame parkety... v obyvaku i v ložnici... Jsou to jedny z prvnich parket ktere se delali a pokladali se na drevene desky takze vrzají uplně silene ... vzhledem komu ze nebyli hezke tak jsme je nechali renovovat... obrousili se a prelakovali vrzani to sice neodstranilo ale jsou krasne :) Na vrzaní si clovek zvykne... lepsi je s tim nic nedelat. Musela by se opravdu cela podlaha rozebrat a znovu položit na nejakou vrstvu lepidla nebo asfaltu... takze lepsi je si zvyknout :)

doplněno 08.05.10 10:02:

Jsme tu jak na zámku :)

ivcalodrova
hodnocení

Mě by to zas tak moc nevadilo.Tady jde spíš o to že mi v ložnici spí dvojčata a já abych se bála jít si lehnout.Takže tento problém prostě musím vyřešit

arakain77*

Na vrzání parket je pasta,která se vetře do spár mezi parketami.Jen nevím název.Po aplikaci se to nechá trochu vytvrdnout a pak se přebytečná pasta odbrousí.Určitě tu je mezi námi nějaký parketář.Ti to určitě vědí.

mil®

Sice nemáme parkety, ale máme montovanej dřevenej dům. Podlahy nám vržou od začátku a vychovali jsme při vrzání dva kluky a nevadilo jim to, zvykli si jako my. Návštěvánm to vrzání připadá divný, ale nám už ne. Dřevěnej barák je pohoda.

hodnocení

0x

parkety se zřejmě seschly, jsou volné a vržou. Tak mě napadlo je trochu navlhčit, aby se zase natáhly a zpevnily. Potom zakrýt kobercem, aby tak nevysychaly. Zdá se to jako blbost, co? Nebo někdo parkety napouští olejem, zřejmě na to určeným.

Jinak poradit v odborné provozovně a případnou úpravu si od odborníků nechat udělat. Stojí to nějakou korunku, ale máte záruku.

karlos00x
hodnocení

0x

Resim stejny problem a reknu Vam ze s velkou pravdepodobnosti nevrzou parkety ale prkna pod nima(a pod prknama tipuju ze najdete sut, skvaru nebo neco podobneho.) takze nic jinyho nez vytrhat a vybetonovat nepomuze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]