Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení a mírný unik vody

Od: karel44® odpovědí: 8 změna:
Ahoj dobrý den všem.
Mam na vas dotaz. Po cca 1.5 roce se začalo objevovat pod topením na povrchu malé množství vody. Šlo opravdu jen o vodu na tom vrchu viz foto. Týden jsem testoval vložením ubrousku pod topení a ani kapka nekapne na zem ale v tom okruhu, kde to těsně se tvoří vlhko a pak se tvoří po delší době kamenec.
Poradite mi co s tím? Nestačilo by při tak mini uniku tam něco dokola toho místa dát? Já nevím...třeba nepatrné množství silikonu, nějakého tmelu či lepidla?
Děkuji moc.

Topení a mírný unik vody

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Stacilo by lehce dotahnout. Pokud to nepomuze, tak bude nutna vymena tesneni, ale to uz bude i s vypustenim topeni…
hodnocení

Povolené a dotahnute ale jak říkáte...Bude to v těsnění nejspíše a to se člověku moc do toho nechce.
Jiné možné řešení prosím není? Slaboucka vrstva něčeho co by to tzv zalepilo. Děkuji.
Tak to nereste a nechejte to tak. Ted uz to netece. Ten spoj se nicim nelepi….
hodnocení

Když to aktuálně vysusim ubrouskem, tak za cca 15.minut je tam maličko vlhko. Tak já nevím už.
santa
Bych neřešil.vyloženě to nekape a časem to zaroste a bude klid.
Nebo prodávaj takovou izolační smrštovací pásku ve vodo topo prodejně..u nás.:)
Ale aby to nebylo ještě horší když to oblepíte..
olinl

Jak doporučuje clas-vypustit vodu z topné soustavy a přetěsnit spoj nebo vyměnit těsnění(někdy i přidat další těsnění, protože jedno je málo). Z vlastní zkušenosti vím, že "nezaroste" vodním kamenem místo kde se mění teplota, ono vlastně ani tam, kde je vyšší tlak. Nevěřím, že ve vaší situaci pomůže silikon, vteřinové lepidlo nebo nějaká páska-je tam vlhkost a mírný tlak..

hodnocení

No tak to mám radost..co se dá dělat. :(

mad
hodnocení

0x

Mas to v zaruce,res to se zhotovitelem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]