Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technický vysavač

Od: petr2 odpovědí: 11 změna:

Zdravim.Potrebuji v garáži a sklepě obcas vysát prach,špinu pod regaly,drolici se beton,písek na schodech,prach v zámkovce atd.Prosim hodí se na to nejaký vysavac z této nabidky lidl.cz/... Nebo jsem uplně mimo.Nepotřebuji nic drahého pro rychlý 2x za rok.Případně dekuji za jiný typ nebo doporučeni z vlastní zkušenosti.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tady tento je uplne v pohode. Zvlada i kazdodenni vysavani na stavbe lidl.cz/...

hodnocení

0x
Ty na 230 klidně. Ale bral bych ten, ke kterému je HEPA filtr. Papírový pytlíky na jedno použití mě nebaví a hadrová punčoška na sání je hned ucpaná. A pokud máte dost místa, tak čím vyšší kyblík, tím lepší, víc jemných nečistot zůstane v kyblíku a nebudou ucpávat filtr.

petr2
hodnocení

Dekuju moc za postrceni...Ty pytliky ještě nastuduju aby mi to pak nemrzelo,já myslel ze najivně že to padá jen do nějaké nádoby a ta se jen vysype a on ten systém je zase pytlíkový no nedá se nic dělat.Vemu tedy ten nejvyší mista na usklanění mám dost a dost.Takže drobnou sut vydrolenej prachovej beton atd bez problému?A jeste jednou díky

Vysavam sut bez papiroveho pytliku, sbira se to jen do nadoby. Po otevreni nadoby vysavace, jen otrepu filtr ze spodu motoru. Je i omyvatelny.

re4zon
hodnocení

0x
Ty z lidlu jsou ok a bez problemu jdou pouzivat bez pytle. Doporucuju ale dokoupit navlek na filtr a omyvatelny filtr. Ty papirove sice vydrzi dost, ale oklepavat je to hruza a jak se zacpou jemnym prachem, vysavac ma polovicni vykon.

hodnocení

0x

Aku nebrat, ale ty do zásuvky vyhoví s přehledem. Není to nic, co by měl být problém. Já pro tyto účely používám v garáží ETA406, který dostali mí rodiče ke svatbě v roce 1966, má to jen plátěný pytlík, žádny HEPA či jiný kurvítka a funguje to furt. V dílně mám pro podobné účely zase ETA7400, který jsme pro změnu dostali ke svatbě já s manželkou - opět jen plátěný pytlik a taky neskutečný nezmar.

Ale tyhle vysavače typu ,,popelnice´´ jsou výhodnější pro větší objem nádrže, nepotřebuje to ani žádný pytlíky a umí to i vodu. Shodou okolností jsem ten lídlovský vysavač měl v ruce minulý týden, kdy jsem vrtal do průmyslové podlahy asi 100 děr prům 24 mm pro chemické kotvy a fungoval výborně

hodnocení

0x

Dobrý den.

Prosím kde kupujete ty hadrové návleky ještě přes filtr?

Koupili jsme před měsícem tento jejich nejvyšší model lidl.cz/... a vubec mi nenapdalo že je ještě nutné používat hadrový návlek přes filtr.

Pohledával jsme po netu třeba zde nipponcec.cz/...

Mají tam toho straně moc ale pratelný převlečný pytlík přes filtr pro tento typ jsme tam nenašel.

děkuju

re4zon
Presne tam, nebo na dalsich nekolika obchodech s neoriginalnim prislusenstvim pro vysavace. Ze neni primo pro ten konkretni typ neni nic divneho, lidl vydava furt nejake dalsi verze a obchody nestihaji oznacovat vyrobky pro kazdy z nich. Porovnejte tvar a velikost filtru s nejakym pro ktery to tam maji (treba podle recenzi na youtube) a kupte podle toho, neni to zadna veda, jen pytlik s gumickou. A nutny samozrejme neni, jen ochrani filtr pred ucpanim. Staci pak vysavac otevrit a pytlik omest. Bez nej se ucpou lamely a pak ten filtr je nutne vyndat a cistit dlouho. A doporucuju omyvatelny filtr, ten se pak jen osprchuje PROTI smeru sani a necha uschnout. Papirovy uz nevycistite od jemneho prachu nikdy.

Moc Vám děkuju ! Já si ten pytlík nechám asi ušít je fakt to nemuže být žádná věda máme tu takovou babku švadlenu.Akorát poptám ten omyvatelný filtr co doporučujete.To už vidím jak do toho shopu zavolám a zase se budou divit co vůbec chci.

Jinač ještě jednou díky

tm
hodnocení

0x

Chtěl jsem taky vysavač na garáž, kotelnu + vidina, že s ním občas vysaji aspoň saze z komína nebo popel... dal jsem na rady, že je potřeba lepší vysavač s hepa filtrem a oklepem - koupil jsem asi za 4000 Karcher premium vysavač popela... následovalo velké zklamání. Popela vysaje malé množství a je nutné filt oklepat... pokud je tam nějaký větší kousek, oklep nestačí a následuje rozebrání a vyklepání filtru mimo vysavač. Takže ho používám jen na vysání prachu v kotelně + schody. Celkově jsem čekal víc od vysavače na popel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]