Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake kontroly v byte?

Od: alena350® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, prosím o rady:
Popis situace je: paní, sousedka z bytu nade mnou, ovdověla, dost nečekaně. Do té doby nemusela řešit zřejmě nic, nebo jen málo.
Byt je jakž-takž udržovaný, ale zub času hlodá.
Mám takovou predstavu,že by se jí jednou za čas na byt, zařízení podíval ...hm,šikovný mistr.Skontroloval by...například ty hadičky k wc nádržce a tak podobně,ta jim v minulosti praskla a vytopili můj byt.
Nedělám to tedy pouze z lásky k bližnímu.
Co by hodinový manžel měl kontrolovat,na co se podívat?kde jsou riziková místa v bytě? Paní netrpí nouzí a chápe potřebu servisu bytu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ja flexi hadičky měním vždy po 8 letech projistotu. Ale když odjíždím na delší čas raději přívod vody vypnu. Existují i hadičky co vydrží daleko delší dobu vše záleží na typu materiálu. Spíš bych se koukl na elektřinu (dotažení šroubků v zásuvce), ale nejdůležitější spíš revize plynu.

hodnocení

0x

Zrovna na standartních hadičkách nic nikdo nepozná-dnes jsou při kontrole OM a za 5 minut po může některá prasknout. To se neovlivní . Jinak asi eletrikář kontrolu zásuvek a vypínačů-dotažení šroubků na nich, to je asi tak maximum + ještě (to by asi mělo řešit SVJ nebo BD ..) revize plynu!

hodnocení

ty hadice nerezové myslím, ty nějak netvrdnou či co? můj kamarád u mne měnil, při výměně ventilu...
plyn kontrolovali loni až ke sporáku
kontrole OM -hmmm ruce byly zase rychlejší mělo Být OK ! Nevím jaké materiály na plyn, mám nějakou žlutou která vloni byla OK -letos se jim nelíbila, ale když zjistitli, že loni to schválili=nechtěli ze sebe dělat íkváče!, tak letos tako OK, vloni jsem prý měl malinké úniky plynu , letos, BEZ OPRAVY, nenaměřili žádný únik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]