Nejste přihlášen/a.
Rezervacni poplatek je temer vzdy mysleny jako provize realitce. Pokud nezmarite sjednani najemni smlouvy vy, neni duvod, abyste ten zaplaceny poplatek nekdy ziskala zpet.
Pokud mas zajem o byt, chces podepsat smlouvu, bydlet, pak patrne asi i chces zaplatit provizi zprostredkovateli (realitce), coz je vlastne castka odpovidajici tomu "rezervacnimu poplatku". Obvykle jde o 1 najem = provize realitce. Tedy najemne je tech cca 10000/mesicne?
Pokud si chces dohodnout najem bez realitky a bez provize, tak musis hledat inzeraty s textem "bez provize", "rk nevolat", "primo od majitele" apod. Tech je logicky 100x mene. A myslim ze u vas na ostravsku se zrovna vybira i u majitele "administracni poplatek", coz je vlastne totez, byvale byty OKD apod. Chrani to majitele, ze si najemnik za 2 mesice vymysli ze se chce stehovat. Jsou s tim naklady.
Tazatelkou řešená nemovitost viz odkaz jinde - ale v textu inz. má být : odměna pro RK je 10890,- Kč
a ne cosi zmatečného o rezervaci, co laik nepochopí, ta částka plní funkci rezervace pro všechny strany jen do okamžiku sepisu nájemní smlouvy. Pro nájemce se jedná o nevratnou sumu (vyjma případu, kdy by mu majitel odmítl smlouvu/klíče dát).
Dříve jsem pronajímal byty a kanceláře, často za pomocí realitky.
Jak psal i ve druhém příspěvku poradce, či poradkyně, rezervační poplatek realitky je za službu prohlídku bytu. Zkrátka nežli jsem uzavřel smlouvu s tímto člověkem, tak si realitka vzala poplatek. Ihned mi dala vědět, že jí zaplatil a já to již nenabízel.
Jen prohlídku, bez dalšího zájmu, to je mnoho lidí, a nic neplatí realitce.
rezervační poplatek realitky je za službu prohlídku bytu. - velmi nešťastná formulace! Jeden by si mohl myslet, že se půjde podívat a zaplatí za kuku
Stejně je i zavádějící text inzerce - sreality.cz/...
Je tam skutečně uvedeno : 10.890Kč rezervační poplatek - to je zavádějící!
Správně má být uvedeno: odměna (provize) pro RK je 10.890 Kč - pak by tento dotaz ani nevznikl
možná je to i záměrný a nelegální matení spotřebitele (makléř by ale měl mít zkoušky a takový inzerát nevypustit ven)
Ano, máte pravdu, text není zcela jasný, věta asi měl znít..
...realitky je za službu prohlídku bytu, která vede k uzavření smlouvy...
Ale v dalších větách je to upřesněno..v poslední větě je to naprosto přesně vysvětleno, stačí to takto?
Pardon není to k tématu, ale zaujala mě ta koupelna v odkazu přesněji odpad z umyvadla. Odpadní trubka tažena nad obklady směrem vzhůru. Jak to asi odtéká? I provedení sifonu a napojení z něj do odpadní trubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.