Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řemenička na ruský hoblík

Od: ludekbystricky odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,dostal se ke mně ruský hoblík šíře nože 10cm.Bohužel na motoru chybí ozubená řemenička a typ je nečitelný.

Nevíte prosím někdo kde tuhle řemeničku sehnat,případně z čeho by se dala použít.Děkuji.

Řemenička na ruský hoblík
Řemenička na ruský hoblík #2
Řemenička na ruský hoblík #3
Řemenička na ruský hoblík #4

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
No pihledal bych v autodilech, mivaji leccos nebo srzenou, mivajo i merky na remeny.

hodnocení

0x

Nešní to náhodou DNIPRO-M PL-113? Zkuste porovnat, dát foto... pak se budou lépe hledat ND...

doplněno 11.05.23 13:52:

Šířka a průměr řemeničky na válci? Případně i foto...

ludekbystricky
hodnocení

Děkuji,fotky jsem přidal.

jirka7
Mám na chalupě ten samý, myslím, že na motoru řemenice nechybí, nepůvodní bude spíše ta na válci s noži. Pohon je přes neozubený plochý řemen. Chybí vám šponovák na řemen. Pokud nezapomenu tak se o víkendu podívám a dám foto převodu.

ludekbystricky
hodnocení

Moc děkuji za info,budu moc rád pokud mi to nafotíte.

jirka7
Průměr řemenice na motoru je 23 mm, na válci s noži 40 mm, hoblík je dle štítku z roku 1981.
Řemenička na ruský hoblík #5
Řemenička na ruský hoblík #6
Řemenička na ruský hoblík #7

bery*
hodnocení

0x
A já to mám takhle :) Řemenice hladký a řemínek naruby kvůli hluku i lepší adhezi. Rozměr už nejde vyluštit, ale dlouho jsem ho sháněl, nakonec byl z aliexpresu. Je to prasárna, ale pořád lepší, než by plastová drcpáska, se kterou jsem hoblík dostal :) A je to teda silák, ten by sundal snad i zapomenutý kování z vrat :) Hlavně bacha u toho řemínku na rukávy a nohavice ...
ludekbystricky
hodnocení

Dobrý den,moc děkuji za fotky a informace,kde by se dal ten řemen koupit?Řemeničky by asi dokázal vyrobit šikovný soustružník.Moc díky.

ludekbystricky
hodnocení

Ještě prosím dotaz,chápu to dobře,že se může hoblík otočit a připevnit ke stolů?

ludekbystricky
hodnocení

Ještě prosím máte na Vašem hoblíku čitelný typ?Děkuji.

bery*

Řemínek jsem právě sháněl dost těžko, co si pamatuju, tak všude věděli, ale neměli :) Že leda nechat vyrobit na míru.

POKUD jsem to teď po letech dobře našel, tak snad jsem ho tenkrát koupil na Ebay ebay.com/... a snad šlo o sílu 5mm, šířku 15mm a délku 315mm. Tu délku už na hoblíku přesně nezměřím, řemínek nejde sundat bez řemeniček, mají vysoký okraje, ale na 95% to bude ono z toho odkazu včetně těch rozměrů.

jirka7
Ano, na stůl se připevnit dá,proto má v přední části, před nastavováním třísky, ten odlitek, který jde demontovat. V originále má přes pohon plastový kryt. Řemínky jsem si kdysi nechával vyrábět u jedné firmy v Jaroměři, tuším, že jeden vyšel cca na 100 Kč.
Řemenička na ruský hoblík #8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]