Nejste přihlášen/a.
Šuple vyndat, nejlépe by bylo i vytáhnout kolíky, když to polevilo, tak to moc lepený nebude. Nějaké kleště a zkusit to opatrně vytáhnout.
Pak opravdu důkladně namazat díru v šupleti, natlouci kolík, pokud je dobře namazáno, je vidět jak při zatlučení kolíku vyleze kolem malinko lepidla. Takhle dát všechny čtyři kolíky, pak namazat díry v čele šuplete, vůbec neuškodí namazat i kolíky v šupleti a dát dohromady. Nechat zaschnout a je vyřízeno. Mazat hrany nemá význam, neb je šuple lamino a na laminu Herkules a podobný lepidla nedrží.
Použijte lepidlo Herkules (a podobné typy) a natřete ním hrany zásuvky včetně kolíků...nechte do druhého dne ...a násílím se utrhne v jiném místě, ne v místě lepení...taková je moje zkušenost
Pokud jste lepila jen kolíky, nestačí to, vidíte, jak to dopadlo. Je třeba slepit co největší plochu...alespoň takto v domácích podmínkách. Případně si označte i plochu na čele zásuvky, kde bude lepena vlastní druhá část zásuvky a tu také můžete "potřísnit" lepidlem. A pokud vytaženou zásuvku při lepení položíte na zadní stranu a přední čelo následně zatížíte do druhého dne, nebude problém...
Můžete vlepit i dno v drážce zásuvky po celém obvodu...
Přesně jak píše Jenyk - použít disperzní lepidlo, prolepit důkladně díry pro kolíky, rozhodně ničemu nepomůže matlat lepidlo po hranách dílců, zejména tady, kde je povrch lamino, tudíž nenasákavý, tudíž se disperze nechytá.
Já bych ještě - když už je to šuple takto rozložené - prolepil tou disperzí i drážku a pak do ní zasunul to dno šuplete, zejména v situaci, kdy je šuple zatížené, je dobré, mít dno fixované, jednak zvyšuje únosnost dna ale hlavně stabilizuje korpus toho šuplíku,
Já naopak s disperzními lepidly (Herkules) nemám příliš dobré zkušenosti při lepení dřevotřísky na namáhaných místech (což pouhé dva kolíky nepochybně jsou). Disperzní lepidla totiž mají málo sušiny, voda i část akrylátu se vsákne do dřeva a ta trocha akrylátu co zbyde to neudrží. Buď Herkulesem důkladně natřít vnitřek otvoru, počkat 5 - 10 minut (ne déle!), natřít znovu a pak slepit (když to půjde špatně, tak poklepat paličkou), nebo koupit dvě malé tuby s dvousložkovým epoxidovým lepidlem. Kdyby epoxid byl moc řídký a dřevo ho nasávalo, tak přidat trochu škrobu a lepit vzniklou kašičkou.
Nechci Ti brát naději. Ale tohle je na 2 věci. Rozpadne se to stejně. Jedině tam dát ještě vinkli.
Kdysi se mi rozpadl dřevěný věšák, když jsem ho moc zatížil kabáty a taškami s nářadím. Nevěřil jsem, že bych ho mohl slepit do původního stavu. Ale nemohl jsem nový sehnat, aby se mi vešel na původní místo, ten původní byl vyroben na zakázku. Nakonec jsem koupil lepidlo na dřevo SOUDAL 64A a jednotlivé kousky slepil, některé kousky byly malé, ale podařilo se. Věšák slouží dál už mnoho let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.