Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž oken do novostavby z Ytongu

Od: georgina* odpovědí: 17 změna:

Ráda bych se zeptala, zda je nutné nějakým způsobem připravit (začistit) otvory pro okna - jedná se o novostavbu z Ytongu Lambda 375. Mám na mysli např. nerovnost od pér a drážek od ytongu. Nebo je možné okna namontovat i na tyto nerovnosti? Děkuji všem předem za odpověď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Není nutné začišťovat;)

arakain77*
hodnocení

0x

A už nmáte okna někde zadaná?Pokud ne,rád vám udělám nabídku kompletního servisu v oblasti oken.Petr mail:arakain77@email.cz

georgina*
hodnocení

arakain, okna už máme objednaná, ale díky za nabídku *palec*

karelkarel
hodnocení

0x

Nezapomeňte okna instalovat s příslušnými paronepropustnými páskami!

arakain77*

Nerýpej tady.Ty pásky jsou dobrá věc.Já je nabízím každému zákazníkovi.Ne pro zisk,ale pro pomoc při zamezení vlhkosti v domě.Na tento účel je někdo vymyslel.Víš Karlokarle?

karelkarel

No to se Vám povedlo! Já o páskách psal Georgině a ne Vám!

georgina*
hodnocení

Tak to se nechám poučit o těch páskách. O tom nám firma nic neříkala a ani nenabídla. A musí to být, nebo je to zase jen o penězích?

doplněno 08.05.10 19:19:

A kolik to stojí přibližně na jedno okno nebo o kolik se asi navýší celá zakázka?

arakain77*

Takže paro propustná páska se používá na okna,dveře a všude tam,kde by něco mělo těsnit a zároveň částečně větrat a také vysušovat vlhkost.Je to pás tkaniny se speciální úpravou,která se skládá z vnitřní a vnější pásky.Jsou označeny,která jde do interiéru a která do exteriéru.(pro méně znalé je to vnitřní a venkovní).To znamená,že vnitřní páska nepustí vlhkost například do spojení okna a zdi.V zásadě chrání montážní pěnu před vlhkostí z místnosti.Venkovní páska nepustí vlhkost z ulice do domu,ale vlhkost spolehlivě odvádí z tohoto prostoru ven¨mimo zeď.I pan karelkarel to popchopí.Že?

hop®

Pan Arakain ja asi dobrý stavebník, ale taky asi dobrý obchodník. Osobně nevím jak je to myšleno s tou vlhkostí, zda jeho pásky zabraňují dostat se vlhkosti dovnitř nebo ven. Znám ze zkušenosti, že montáží plastových oken se zvýší vlhkost uvnitř právě tím, že tato okna těsní. Potom většinou vlhkost uvnitř normálně obydleného bytu bývá "srovnatelná s vlhkostí venku při průtrži mračen", jak trefně podotkl jeden můj kamarád.:)

Ale tím pásky neodsuzuji, možná nějakou rozumnou funkci mohou plnit, mně to akorát zatím nikdo LOGICKY nevysvětlil...*nevi*

arakain77*

To je pravda.V některých domech,ale hlavně bytech ta výměna oken způsobí něco jako tropické podnebí,kdy se šíleně zvedne vlhkost,Bohužel to je způsobeno právě plast.okny.Ty potvory dokážou utěsnit tak dokonale,že přirozené větrání se úplně zastaví.Mě se právě toto stalo také.(u oken jsem začínal a hov..věděl).Musel jsem pak v celém patře domu u rodičů dělat větrací otvory kolem celého stropu metr po metru.Hodně zajímavá práce.Přiznám se,že i když dělám u plast.oken,doma je nemám.Nechal jsem si vyrobit okna z nejkvalitnějšího euro hranolu,co znám.Drahé to bylo strašně a plíseň jsem dnes objevil za skříňkama kuchyně.Takže je to všechno stejný šmejd.Plastová i eurookna.

hop®

Pane Arakaine, moc díky za odpověď, jsem rád, že jste můj jemný sarkasmus pochopil a neurazil jste se!

Opravdu nevím, jaké pásky tam dáváte, možná tam mají nějaký význam, mně domů (panelák v Praze) družstvo dalo plasťáky, a já pořád přivětrávám, má to ten systém "léto - zima" (tedy velká a malá ventilačka - určitě znáte), takže i v zimě větrám. Člověk je tvor věčně nespokojený, když má starý dřevěný rozvrzaný, tak hudruje, že mu tam teče, že slyší všechno z ulice..., a když má plasťáky a nevětrá, tak je zas jako v prádelně...

arakain77*

Právě na ten sarkasmus jsem odpověděl klidně a pravdu,jak se věci mají.Abych řekl pravdu,nepřišel jsem na jejich správnou funkci.Jen to,co vím od výrobce.Mají pomoci odstanit vlhkost z dosahu okna.Jestli to opravdu dělají,TO ANI SRNKY NETUŠJÁ...

hop®

Jsem rád, že jste upřímný!

Ale pokud něco nabízíte zde na poraďte, bylo by dobré s tím mít osobní zkušenost, vědět jak (a jestli vůbec) to funguje. A pokud se živíte plasťákama, asi máte nějakou odezvu a porovnání, jestli ta páska nějak funguje, jestli s ní je to lepší - nebo stejné - nebo nedejbože horší!?

Tady, myslím, nejsme obchodní reklama na p*čoviny, tady se snažíme doporučovat funkční a ověřené záležitosti - aby to fungovalo.

*palec*

arakain77*

Ještě tady nebyl milancukrář a jabraka.To jsou odborní poradci na toto téma.No já si ty pásky dal taky všude.Podle odborníků jsou skvělé.Podle mne musí být taky.Ale názor mého domu bych si taky rád posalechl.

doplněno 08.05.10 20:27:

POSLECHL

hop®

Názoru těchto dvou pánů si vážím i přesto, že s nimi občas nemohu souhlasit!

Nechci se Vás dotknout, ale nějak z toho cítím "já bych je dal všude, když to zákazník zaplatí". Asi ty Vaše pásky neuškodí, ale je otázka jak moc a čemu pomohou za svoji cenu.

Zkusím zjistit podrobnosti a zkušenosti, asi se ještě ozvu...

arakain77*

Já osobně je tam už dávat nebudu.Doma mi jsou na kulový.Akorát prachy sežraly a stejně mám v baráku plíseň.V pondělí sháním staré kastláče.To byly nejlepší okna.

lba
hodnocení

0x

Zapravení okenní špalety:

sadroveomitky.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]