Nejste přihlášen/a.
Tady je toho mraky. tenhle odkaz má napáiení 220/230 V ale stačí změnit filtr a dostaneš výsledky pro napájení napětím které má ta siréna. Je jen a tobě, jak si to vymyslíš. Většina odkazů má schéma zapojení přímo u popisu výrobku.
Tyhle jsou 12V
Já to mám tak, že alarm hodně křičí, i pro případa, kdy jsem dále od kotle, nebo hlasitá hudba v rádiu. Příchodem ke kotli zruším sirénu, otevřu kohouty k ochlazení kotle, při zavírání těchto kohoutů opět zapnu sirénu.
Tak to mám taky. Ale myslel jsem, jestli neexistuje nějaký časovač, že ta siréna bude třeba řvát minutu a pak se vypne. To je zejména pro případ, když budu mimo domov. Když nebudu doma, může řvát jak chce a stejně to ničemu nepomůže. Představa, že mi doma řve hodinu siréna a nikdo tam není, tak kolemjdoucí zavolají policajty nebo hasiče, že mi někdo vykradl barák... Když budu doma, vypnu to normálně vypínačem.
Pokud byste použil tento obvod, pak takto. To přopojení mínus pólu sirénky je trošku nejednoznačné, nejspíš to bude do výstupu NO. Pokud by to byl špatný výstup, pak by to naopak pískalo až po nastaveném čase. tedy byste to přepojil do NO. Jumper S5 nechte zapojený.
Takže minusový drát přes to relé vůbec nepůjde? A plusový drát od baterky půjde, jak jste mi ho zakreslil (napájení + 12V) a směrem k siréně se plusový drát napojí buď na NO nebo NC?
Dejme tomu, že se s tím nějak poperu a nastavím tam nějaký čas. Kdyby došlo na spuštění sirény, tak po uplynutí tohoto času by se siréna měla vypnout. A pak? musím zase něco nastavovat nebo je to opět připraveno k použití a třeba za 5 min se může siréna spustit znovu?
Ano, když to dobře zapojíš. Zavolal bych někoho ,kdo tomu rozumí a pak ti řek- tady to zmačkneš,na tohle nešahej aod..
Až skončí přehřátí kotle, termostat vypne 12 V napájení a časovač bude při dalším alarmu fungovat opět jako poprvé. Osobně bych si paralelně k termostatu zapojil tlačítko TEST, kterým bych občas vyzkoušel funkci.
A přes ten kontakt relé bych dal vhodný rezistor, aby sirénka slabě pištěla i po skončení intervalu. Vhodná hodnota bude někde mezi 100..1000 Ohm, to záleží na použité sirénce a požadované hlasitosti.
Až skončí přehřátí kotle...
u mne to občas trvá i 5 minut, pokud nepustím rychlé ochlazení kotle, proto ručně vypnu rámus...
Jde to musíš dát oba do serie. Jakýkoliv rozepneš zrušíš signalizaci..Pozor však jakýkoliv zůstane ve vypnutém stavu nebude signalizace fungovat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.