Nejste přihlášen/a.
Ahoj, měnili nám na fasádě domu hlavní domovní skříňku. Kdysi se nám párkrát stalo, že vypadl jistič právě až v této skříňce a stačil jen nahodit a bylo po problému a zbytečné kvůli tomu volat elektrikáře. U nové skříňky je uzávěr typu půlměsíce. Koupil jsem si tuto kličku, ale nejde to otevřít. Klíč nasunu, ale lehce pohnu jen přední částí zámku (trnu) - jako kdyby byl ze 2 částí. Dále už tento klíč nejde zasunout. Ještě jsem našel tuto kličku a ta by šla možná zasunout hlouběji na zámek. Šlo by to? Děkuji
Proč mu tady místo rady, jakým klíčem to otevře píšetre ty nesmysly, že tam nesmí, nebo že ho to zabije, nebo že zaplatí pokutu, na začátku psal, že tam má jistič, nikdo nevíte, jestli tam má opravdu nožovky, taky jsem byl u zákazníka, že mu to nejde otevřít a přitom to byly jeho ještě porcelánový pojistky 32 A na baráku, akorát mu tam při rekonstrukci někdo dal skříňku s tímhle zámkem.
Tak mu odpovídejte na dotaz a ne to věčný poučování elektrikářů, kteří si hrajou na bohy.
V té skříni jsou nožové pojistky na velmi vysoký proud. Jistič tam není.
Proto je tam zámek, který laik nemá otevřít.
Když si ten klíč z druhého odkazu vlevo upravíš, tak ti sice skříňka půjde otevřít, ale tím to pro tebe asi zkončí.
Prostě se smiř s tím, že na přepálené pojistky v této skříňce si musíš zavolat elektrikáře.
Samozřejmě že je to ze dvou částí, aby do toho nikdo nelez kleštěma, ten druhej plechovej by ti na to mohl jít, ale záleží, jak ztuha ten zámek jde, aby to ten klíč vydržel.
Kup si tenhle, ten budeš mít navěky a je na víc použití.
Dobrý den. Také jsem podobný zámek kdysi velmi dávno otevíral plechovou kličkou. Snad je stále stejný princip zajištění zámku proti snadnému otevření neoprávněnými a nepoučenými osobami!
Vybavuje se mi, že před otáčením se musí ten čep zámku, resp. podložka za ním kličkou zasunout, zatlačit do skříně pro uvolnění zajištění. Pouhým otočením trnu to nelze otevřít, současně se musí odtlačit zajišťovací mechanismus.
Pro výjimečné domácí použití stačí plechová klička s bohatou rezervou. Namazaný zámek jde po zatlačení lehce. Není od věci si na něj po pár letech vzpomenout.
Pán ktorý tu otázku položil sa nevyjadril, či má s napájaním problém,
alebo iba zvedavosť...
Ak je to hlavná domová skrinka, ja si tipujem, že by tam mohli byť
iba "nožové poistky", ktoré aj tak nevymení, a to je téma iba pre elektrikára...
Každý dom, alebo byt v činžáku by mal mať samostatný hlavný istič,
takže laikovy hladať niečo v hlavnej domovej skrini je zbytočné
a aj nebezpečné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.