Nejste přihlášen/a.
již položení dlažba, betonová tloušťky 4cm. Položena na 13 cm vrstvě štěrku. Jak byste upevnili patky budoucí pergoly?
díky
máme fakt hodně kamenitou zeminu a dával jsem 8 zemních vrutů. Je to fakt úžasná věc, jen někdy trochu fuška zašroubovat. Kupodivu problém se šutry jsem neměl. Nevím proč, ale neměl. Jen jsem si dopředu dlouhou trubkou (vodo 3/4 pozink) "předvyrazil" otvor. To vřele doporučuju.
Předloni jsem zavrtával 4 kusy délky 550mm. Stačil k tomu kus zahnutého roxoru, co mi k tomu dali. Vloni to byla větší sranda, protože jsem koupil délku 730. Ale zase jen 4 kusy. K tomu roxoru jsem si ubastlil delší páku z kusu trubky. U jednoho jsem se fakt dost zapotil, protože narazil zřejmě na šutr, ale nakonec jsem ho udolal . Nic na tom není, jen trochu šikovnosti, síly a trpělivosti. "Předvrtat" si rovně díru a pak průběžně kontrolovat, zda zajíždí rovně. U těch kratších jsem dva i předělával, když šli šejdrem. Stačilo díru zasypat jemným štěrkem a jelo se znovu. Drží to v zemi jako čert.
Kupuju kvalitní vruty Krinner. Masivní a poctivé si myslím.
Pergola NEMA pevnou strechu a neni to stavba, je to lehka konštrukce a muzete pouzit treba zatloukaci patky.
Z pohledu zákona pergola není považovaná za stavbu, zatímco například přístřešek za stavbu považovaný je. Co tam máte dál?
Současně platný stavební zákon č.183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, uvádí, že stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu (§2 odst. 3 SZ).
zdroj, jeden z mnoha:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.