Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teleskopická tyč

Od: andrea* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

navrhuji zahradnické nůžky na větve a potřebovala bych vyrobit teleskopické rukojeti. Vnitřní část bude hliníková a vnější plastová. Nevím, jak si poradit s jejich spojem, aby fungovaly jak mají a nezasekávaly se. Jaké součásti jsou uvnitř použity, pod jakým názvem je najdu a kde je seženu?

Případně pokud víte o nějaké firmě, která by mi toto zhotovila, můžete mě nasměrovat?

Všem moc děkuji za odpověď, hezký den.

doplněno 08.05.23 20:51:

Jde mi o přesnou součástku, kterou musím koupit/ nechat si vyrobit , která slouží ke spojení dvou vysunujících částí. Máme dvě tyčové součásti ( vnitřní a vnější) které do sebe zapadají. To co hledám, je způsob jak vytvořit pevné spojení a zároveň vysouvání.

Je mi jasné, že je uvnitř nějaké pérko, které zapadá do předvrtaných dírek, ale zajímá mě, zda to někde koupim, abych to mohla sama namontovat. A nebo mi to může vyrobit i nějaká firma, která se tím zabývá. (První variantu preferuji.)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vy potřebujete něco na způsob trekových holí. Jestli se ten aretační mechanismus dá koupit jako náhradní díl je otázka, musíte zapátrat.

katerina*
hodnocení

Jéé, mockrát vám děkuji za odpověď, moc mi to pomohlo.

Tak doufám, že andree také :-D

andrea*
hodnocení

sasa*
hodnocení

2x

Drahá Andro, napiš prosím co vlastně navrhuješ? Chceš rady na všechno..Víš jen o použitém materiálu. Asi budu navrhovat rakety a hned zítra se budu ptát, jak je mám vyrobit apod?. Dovnitř futra ze silonu se závitem,ale vymýšlíš již vymyšlené!

andrea*
hodnocení

Ptám se na tu teleskopickou spojku, jak vyplývá z názvu otázky.

hodnocení

1x

Do jakých výšek se chceš dostat?

Prožezávací pila: odkaz

Nůžky s teleskopickou násadou: odkaz

Samotná násada 400cm: odkaz

Tato oblast se mi zdá dost probádaná a na trhu je pestrý výběr od dobrých výrobců.

Vybral bych si jiný obor zájmu.

andrea*
hodnocení

Jelikož jsem si to vybrala jako obor zájmu vím, že probádána není.

Ideální pro toto využití jsou ovalné trubky ze kterých se vytvoří teleskopická tyč.

Zajištění je provedeno kolíčkem zapadajícím do otvoru.

Nějaká inspirace: odkaz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]