Nejste přihlášen/a.
To je velice zajímavý úkaz. Kde se může uvolňovat stará rez z nových měděných radiátorů a plastových trubek?
Pozor na to,co do systému napouštíš.Pokud je to měď a plasty,není skutečně důvod,aby se tvořila rez.Přidávat tedy antikorozní přísady může jen způsobit problémy.Dokonce i destilovaná voda má na měď korozní účinky.Do systému napusť obyčejnou vodu,ale aby nebyla zase příliš tvrdá.Ten filtr na výstupu z kotle je dobrá rada.pokud to nezpůsobí příliš velký odpor.
Pokud je kal a rez v kotli,tak se dá odstranit jen mechanicky.
JABRAKA
doplněno 09.05.10 08:41:Dodatečně mě napadlo,že by ten filtr šel namontovat přes nějaký bypass,den dva cirkulovat vodu z kotle jen přes filtr a do topení,až se náplň topení vyčistí.
JB
Ano med a plast opravdu neni duvod aby se tvorila rez, ale sroubeni ktere je v plastu apod. a to takove sroubeni, ktere je zelezne. Bohuzel porad se najde plast se zeleznym sroubenim, jediny zpusob jak to poznat prejet sroubeni magnetem. Doma mam dve takove plastove prechodky, ktere jsem nekde koupil a pujdou do kontejneru zbytek je uz plast s mosazi.
Ale myslim si, ze tazatel tam ma spis stary bordel, ktery je nutny vyhnat a pak ten filtr.
doplněno 08.05.10 09:08:to tatr:
mrkni jeste sem www.geminox.cz/cz/...
no zřejmě jste nechal starý kotel a v tom zůstal nachytanej ten sajrajt z plecháčů, řešení bude zřejmě ten filtr - napuštění destilkou a dodání antikorozního prostředku - mě kdysi maminka když pracovala v laboratoři donesla nějáký přípravek - taková žlutá sůl která zakonzervovala celý systém a když jsem to vypouštel šla jen čistá voda - ale zaboha si nevzpomenu jak se to jmenovalo - snad přátelé chemici budou vědět - co tam dát - pokud je tedy ten kotel plechový a opravdu tam zůstaly ty usazeniny ze starého systému...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.