Nejste přihlášen/a.
Zavíráte přívod vody po vypnutí pračky? Dřív jsem to neřešil - pračka byla umístěna dole v přízemí rodinného domu a v případě nehody by většina vody odtekla kanálkem v místnosti. V domě také pořád někdo byl, takže by si nehody jistě všiml a jednal.
Teď jsme dostavěli půdní dostavbu a v domě jsou 2 bytové jednotky. V patře, kde bydlím s rodinou mne moje paní naučila po každém vyprání u pračky zavřít roháček. Jak o tom přemýšlím je to docela dobrý nápad a může to asi dost omezit možnou nehodu a následné škody. Případně o dát k tomu speciální hadici s aquastopem.
Vzpoměl jsem si, když mi jeden pán před nedávnem vyprávěl o vytopeném bytě v paneláku od sousedů.
Já vím, ta otázka je banalita, ale zajímalo by mne jak je to u vás
Samozřejmě, že ho zavíráme. Plastové převlečné matice, lisované spony, hadici a pračkový ventil nepovažuju za příliš spolehlivé díly. Jiná situace je u myčky, kde je aquqstop s kovovou maticí.
Souhlas, zavirat. Akorat bacha na kulak! On casto netesni a hadice j3 stale namahana tlakem. V pripade prasknuti by to ale jen kapalo. I tak to je vytopeni sousedu do tydne jiste...
A ty plastove matice - uz 2 x mi zmrzla k mycce, posunulo to asi pres zavit a na jare tekla, nastesti stacilo sikovkama dotahnout...
Samozřejmě zavírám. Mám na to šroubovací roháček. Ty otáčecí jsou nespolehlivé. Stejně tak nehodlám spoléhat na kvalitu přívodní hadice zrovna u pračky.
A cim mas pripojenou drezovou a umyvadlovou baterii? Ja mam pod umyvadlem a drezem rohacky a z nich cca 30cm flexi hadicky do stojankovych baterii. To bys spravne mel zavrit i ty ne?
Presne tak. Proto jsem k pracce i mycce koupil hadice s nerezovym opletem a nerezovym pripojenim s mosaznou prevlecnou matici. Mam o trosku klidnejsi spani. Rohacky nezaviram.
To ste si veľmi aj tak nepomohli. Dnešná aj akože nerez prehrzaveje a hadička praskne,to sa mi stalo nedávno u umývadla. Hadica je vo vnútry obyčajná rozťahuje sa a voči tlaku ju drží len ten oplet. Ak chcete mať istotu,tak potrebujete vysokotlakú hadicu ako je na Wapkách.
Myslim, ze nerezove vlnovce jsou TOP. Premyslim o nich uz dlouho. Zatim jsem se k tomu nedokopal.
S tim vlnovcem nepohnes bez naradi a prirubu kdyz neudelas dobre, tak to netesni, pro laika nedoporucuju.
Pracka nema aquastop, po kazdom prani zatvorim ventil. Umyvacka ma aquastop, ventil trvalo otvoreny. Pri odchode na dovolenku zatvaram teplu aj studenu vodu v stupacke. Videl som viac poistnych zmluv, kde toto pozaduje poistovna pri nepritomnosti nad 72 hodin.
Hadicky k bateriam su vyrobcom navrhnute na trvaly tlak a pouzivanie, na rozdiel od prackovej hadice bezneho typu.
Po otvoreni ventilov po navrate z dovolenky mi raz praskla hadicka na teplu vodu v baterii v kupelni.
Nezaviram, ale kazdemu doporucuju vymenu obycejne prackove hadice za hadici s aquastopem a funkcni prackovy rohacek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.