Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba litinové pánve

Od: lenulakr® odpovědí: 4 změna:

Prosím, co děláte s litinovou pánví po dovaření? Normálně ji umyju vodou s jarem, utřu a když ji nechám doschnout, tak se mi na ni udělají skvrny, vypadá to místy na rez. Tak jsem ji natřela olejem, ale stejně prosvítají, ale vypadá to celkem dobře. Natíráte ji olejem nebo jak ji udržujete? Dík za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Záleží na kvalitě litiny, druhá věc je nepoužívat jar/saponát. Doporučuji si přečíst nějaký návod o pěcí o litinové nádobí (např.
grilovani.cz/... )

hodnocení

2x
Na litinu nikdy jar! Omýt ještě horkou (ne žhavou), utřít a po uschnutí jemuž pomůže zvýšená teplota pánve případně máznout olejový mikrofilm. Případná větší špína se dá vyvařit/vypálit, ale problémy jsme s tím nikdy větší neměli.

sasa*
hodnocení

0x

Nevím, co máte za pánev. Mám starou litinovou a nerezne.Litina , pokud to je asi moc kvalitní nebude. Litina = železo + velké procento uhlíku.. Umyji - nenatírám.

pepyk
hodnocení

0x

Neumévat, nechat furt mastny,pak nerezne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]