Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stoupačky

Od: ivasad® odpovědí: 26 změna:
Dobrý den, byla jsem na prohlídce bytu, tady jste mi radili mrknout na stoupačky, zda jsou ok... Já tomu nerozumím, vyfotila jsem si je... Jsou ok? Zdá se to celkem nové, plast. Děkuji
Stoupačky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ta hadice zkrz zed je luxusni.

To je byt v bytovce? V kolikatem patre? Ze se zda, ze ty trubky vedou pouze shora.

Kde jsou nejake ventily?

Ani vracecku na teplou vodu neni nikde videt. Jak dlouho trva, nez si natahnes teplou? Nebo mas vlastni ohrev?

Sice to vypada relative nove udelane, ale vse tak nejak fusersky a dost mi toho v tom pohledu zkratka chybi.

Ale urcite se vyjardi nekdo kompetentnejsi.

hodnocení

Ta hadice vede skrz zeď rovnou do kuchyně do myčky. Je to bytovka, jeden byt je ještě nahoře, jeden dole. V koupelně je bojler. Ventily nevím, možná jsem koukla málo... Měl by tam být hlavní uzávěr vody do bytu, že? Možná před tím vodoměrem? Příště mrknu. Díky

Ta hadice sebou pri kazdem otevreni a zavreni ventilu v mycce trosku cukne.

A jak tak profesionalne prochazi tim ostrym zdivem, tak aby ses jednou nedivila, az na tebe budou klepat sousedi, zes je kvuli prodrene hadici vytopila.

hodnocení

Tak to by pomohl kus té šedé izolace, ne?

Hele, co na to rict.

Jsou ruzne levely fušeřiny a kazdy se spokoji s jinym standardem.*nevi*

hodnocení

Tak samozřejmě bych byla ráda, kdyby vše bylo tak, jak má být. Ale je to takhle, já jsem to nedělala a předělat to neumím.

hodnocení

2x

Co je to za blbost? Na soupačkách z vnějšku přece nemůžete nic vidět. I kdyby se SVJ rozhodlo je měnit (téměř vždy zbytečně), tak to svým hlasem nemůžete nijak ovlivnit.

hodnocení

Nevím, tady rádci radili, ať se mrknu.
vibe2*

@hlada®v 04.05.23 - 16:09: Jakže nemůžete zvnějšku nic vidět? Musíte se umět dívat.

- Je to vícepodlažní dům? Jsou mezi patry ve stupačce protipožární ucpávky?

- co ty dráty a kabely?

- pokud jsou vidět stopy po zatékání, tak na beton zase bude zatékat ...

hodnocení

Nojo, ty dráty - co by to mohlo být? Na příští prohlídku musím s nějakým chlapem. :-/

hodnocení

2x
Potrubi je v plastu, na trubkach chybi izolace teple i studene vody. Izolace jde dodelat dodatecne. Odpad je v plastu. Akutne neni co resit.
hodnocení

Díky, ta izolace je potřeba? Teplá voda jde jen zprava z koupelny - bojleru do kuchyně, je tam hned, metr trubky.
Tak izolace by tam mela byt, kvuli roseni studene vody a tepelnym ztratam na teple trubce.
deges
@clas k čemu tam konkrétně má být šedý molitan? Pokud by to bylo venku tak fajn ale v bytě? Jste normální? Prý rosení studené vody taková blbost *smich2* co se týká tepelných ztrát teplé vody opět nesmysl, nechcete rovnou i do sklepa z osmého patra i sousedům na stoupačky dát izolaci? *smich* jo to bude mít velký smysl ten 0,5m tam dát šedý molitan když to ani jinde není izolováno. Proč? Protože by to bylo k ničemu.
Degeš-kdyz necemu nerozumis, tak to aspon nekomentuj. Pokud chces s necim poradit, zaloz si novou otazku.

hodnocení

0x
Vypadá to že to někdo dělal
Ja akorát na fotu nevidim uzavírací ventily teplé a studené vody pro daný byt?
hodnocení

Díky. Teplá do bytu nevede, každý byt má bojler. Mrknu na to při příští návštěvě. Díky

hodnocení

0x

Nevidím bytový uzávěr stoupačky a měřák na vodu. A také se zeptejte, kde je hlavní uzávěr stoupačky, ten byl měl být někde v suterénu, je společný pro všechny byty nad sebou, když třeba praskne stoupačka a je potřeba vodu všem zavřít. ..

hodnocení

Vodoměr je na fotce vidět, vlevo dole. Uzávěr pro byt bych samozřejmě měla vědět, kde je, to ještě zjistím.
krtek6

uzávěr na tu vodu by měl být pravě v té stupačce...od toho tam ta šachta je...stejně jako na plyn nebo hlavní vypínač v rozvaděči...musíte být schopna v případě havárie odstavit od energiíí pouze svůj byt a ne celej barák

Kulovy ventil zrejme bude pred vodomerem uplne vlevo, mimo foto.

vodoměr je vidět a uzávěr (předpokládám) před ním

hodnocení

0x

Celkem nové? To asi ne, tipuji tak dvacet let staré. Čili také možná zralé na výměnu... A možná ještě vydrží...

hodnocení

Tím ,,celkem nové" jsem myslela nepůvodní. Plastové trubky se asi tolik nezanášejí, jako kovové? Myslím, že je tam kus původního potrubí vidět...

hodnocení

0x

nové určitě ne stoupačka vidět není ta je v levomodrá trubka stará jak metuzalem dělali se ještě nekdy v 90 tých letech, otrubí není nijak ukotvené a bez izolace, ale ono ho tam moc není nahoru vede patrně k bojleru teplá voda dře o cihlu v prostupu do místnosti vodoměr je s dálkovým odečtem

dio
hodnocení

0x

Privod vody je zleva, to co je na fotce videt uz je (podle vseho) vlastnika bytove jednotky. Ten si s tim muze delat co chce.

Jinak metr te PPR DN20 trubky stoji 20 Kc za metr a svarecka stala asi 800,-

Stoupačka je evidentně přístupná, je tam nějaká zástěna dřevěná, takže toto má na hodnotu bytu NULOVÝ vliv :)

Samozřejmě prodávající můžete nakecat, že je zpraseny vývod do myčky, a jiné pohádky a snížit tím kupní cenu i o desetitisíce.

Nevím, který mudrc vám poradil, řešit stoupačku při koupi bytu, když není ani zazděná, a když že stoupačky tam není vidět vůbec nic na fotce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]