Dobrý den, byla jsem na prohlídce bytu, tady jste mi radili mrknout na stoupačky, zda jsou ok... Já tomu nerozumím, vyfotila jsem si je... Jsou ok? Zdá se to celkem nové, plast. Děkuji
Ta hadice vede skrz zeď rovnou do kuchyně do myčky. Je to bytovka, jeden byt je ještě nahoře, jeden dole. V koupelně je bojler. Ventily nevím, možná jsem koukla málo... Měl by tam být hlavní uzávěr vody do bytu, že? Možná před tím vodoměrem? Příště mrknu. Díky
Ta hadice sebou pri kazdem otevreni a zavreni ventilu v mycce trosku cukne.
A jak tak profesionalne prochazi tim ostrym zdivem, tak aby ses jednou nedivila, az na tebe budou klepat sousedi, zes je kvuli prodrene hadici vytopila.
Co je to za blbost? Na soupačkách z vnějšku přece nemůžete nic vidět. I kdyby se SVJ rozhodlo je měnit (téměř vždy zbytečně), tak to svým hlasem nemůžete nijak ovlivnit.
Tak izolace by tam mela byt, kvuli roseni studene vody a tepelnym ztratam na teple trubce.
deges
@clas k čemu tam konkrétně má být šedý molitan? Pokud by to bylo venku tak fajn ale v bytě? Jste normální? Prý rosení studené vody taková blbost co se týká tepelných ztrát teplé vody opět nesmysl, nechcete rovnou i do sklepa z osmého patra i sousedům na stoupačky dát izolaci? jo to bude mít velký smysl ten 0,5m tam dát šedý molitan když to ani jinde není izolováno. Proč? Protože by to bylo k ničemu.
Nevidím bytový uzávěr stoupačky a měřák na vodu. A také se zeptejte, kde je hlavní uzávěr stoupačky, ten byl měl být někde v suterénu, je společný pro všechny byty nad sebou, když třeba praskne stoupačka a je potřeba vodu všem zavřít. ..
Vodoměr je na fotce vidět, vlevo dole. Uzávěr pro byt bych samozřejmě měla vědět, kde je, to ještě zjistím.
krtek6
uzávěr na tu vodu by měl být pravě v té stupačce...od toho tam ta šachta je...stejně jako na plyn nebo hlavní vypínač v rozvaděči...musíte být schopna v případě havárie odstavit od energiíí pouze svůj byt a ne celej barák
nové určitě ne stoupačka vidět není ta je v levomodrá trubka stará jak metuzalem dělali se ještě nekdy v 90 tých letech, otrubí není nijak ukotvené a bez izolace, ale ono ho tam moc není nahoru vede patrně k bojleru teplá voda dře o cihlu v prostupu do místnosti vodoměr je s dálkovým odečtem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.