Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbočení hadice na vodu?

Od: romant odpovědí: 15 změna:
Je možné nějakou rozdvojkou rozdělit hadici na vodu k pračce a myčce? Vede mi ze zdi pouze hadice bez ventilu, bydlím v bytě. Plastová trubka je až v šachtě u hodin a je až moc dole takže se k ní nedostanu abych tam namontoval ventil s rozdvojkou.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Cize hadica k pracke je trvalo pod tlakom a neda sa zatvorit alebo sa da zatvorit len tazko, lebo ventil je zle pristupny? To je potom casovana bomba a ked to praskne, budu velke skody. Odporucam to prerobit tak, aby pracka aj umyvacka mali svoj vlastny ventil. Vynimka je, ak maju Aquastop system, ale aj v takom priapade je vhodny pevny rozvod az po miesto prechodu na pripojenie pracky / umyvacky.

romant
hodnocení

Co to melete za nesmysly? Normálně je v bytě ventil na uzavření vody není to žádná časovaná bomba. Dále vidíte že bych se někde ptal jak by jste mi předělal byt? Buď odpovídejte PŘÍMO k otázce nebo vůbec!
výtka
Upozornění od sys milancukrar 05. 05. 2023 07:43:29
Prosím mírněte se, pan poradce radí dobře a ze zkušenosti.

Ak nechate hadicu k pracke trvalo pod tlakom, koledujete si o problem. Na tom trvam. Praskne to napriklad 3:30 rano a kym to zaregistrujete, skody budu znacne. Pred pracku patri uzatvaraci ventil. Existujuca hadica nie je urcena vyrobcom ako trvaly privod k pracke a este aj umyvacke.

Rozumny clovek natiahne novy rozvod a ukonci ho ventilom, pred prackou aj umyvackou. Po kazdom prani je ventil vhodne zatvorit.

macvac

Petera si nevšímejte,já už ho sleduji delší dobu,a na každou otázku odpovídá stejným stylem.Navíc číst tu jeho slovenštinu bez háčků a čárek to je síla.

tj
On někdo zavírá pravidelně vodu k pračce? Teď zírám s otevřenou pusou... Jako jasně, riziko vytopení tu je, ale on to někdo vážně tak dělá? My máme pračku i myčku vestavěnou, hadice trvale pod tlakem už 10 let a nedovedu si představit, že bych pokaždé řešil pouštění vody... Navíc myčka má tedy vlastní elektricky ovládaný ventil přímo u kohoutu. Pračka je starší, ta má normální takovou tu modrou gumovou hadici, co se snad ani nedá zlomit. Riziko vytopení máte i pancéřovými hadičkami k baterii. Takže tam taky zavíráte někdo vodu, kdykoliv si umyjete ruce? Asi těžko.
romant
hodnocení

@tj samozřejmě že to je nesmysl, i u stropu je riziko že vám může spadnout na hlavu a taky může být 30 let bez praskliny a v pořádku. Samozřejmě je jedna věc když jedu na chatu,oslavu či kdekoliv kde budu více než jeden den. Shodím pojistky, zavřu přívod studené a teplé vody a vyřešeno. Mám 6 let plastovou hadicí s přesuvkou na nerez hadici která je k baterii a přesuvka ani spoj NIKDE nekape, věc druhá je to jakou kdo dělá či nedělá pravidelnou údržbu a kontrolu. Za mě nesmysl a hovadina není co řešit.

Peter to má ode mne za bod, má samozřejmě pravdu. Ostatní reakce včetně tazatelovy radši nebudu komentovat... Opět jsem si vzpomněl na ruskou válečnou loď...*smich*

hodnocení

0x

Použite toto a prispôsobte redukciami na závity hadíc.

obchod-vtp.sk/...

tvarovky-trubky.heureka.s/...

makk
hodnocení

0x

okay.cz/... dělají i s kohouty

romant
hodnocení

A bude to sedět i na hadici k baterii? Nevím jaký je tam závit. Nemám přípojky na vody pouze hadice rozbočenou z trubky (nerez hadice na vodu ne plast)

Pancierove hadice v jadre = skor ci neskor prasknu. 99% vytopeni v panelaku je kvoli poskodenym hadiciam.

Rozni fuseri to zle montuju, nedodrzia minimalne polomery ohybu aleho hadicu skrutia. Na vasom mieste sa toho cim skor zbavim, namiesto nadpajania dalsich spotrebicov.

dio

Nebude to sedet, je tam na vstupu 3/4” Female a na nadici do pracky mas taky 3/4”F na 3/4”F. Je to urcene na rohovy ventil.

Nech si vyvest rohovy ventil na stenu, zadnou hadici skrz zed do stoupacky, to je na facku anebo spis na poradnou ranu mezi voci! Vcera tu byla fotka. Ktera prasata to takto montuji? Hadice skrze zed! To je obecne ohrozeni.

Pokud jsi v nizsich patrech/s vyssim tlakem, tak riziko prasknuti exponencialne roste. Zalezi na tlaku a kvalite hadicky a stari.

Ze se ma rohacek k pracce uzavirat je napsane v kazdem navodu. Uz jsem videl prelamane hadice nebo hadice na kterych stal sporak... Ze to jeste neteklo byla jen nahoda...

deges
@dio ale hadice ze zdi ty nerezové co máš na baterii, tam máš Y ventil co je tady ten link a na to můžeš úplně v pohodě připojit plastovou hadici k pračce. Ppr moc drahé a svářečka taky.
dio

Metr PPR trubky stoji 19,-

Svarecka me stala 800,- nebo ti ji pujci v obchode...

Zbytku nerozumim.

ROHACEK pro pracku a mycku ma vystup G 3/4” Male... Napojovat hadici skrze zed je na facku, rohovy ventil pracky a mycky musi byt uzaviratelny pristupny a ne az ve stoupacce.

Davej vzdy vretenovy, kulovy je problem, netesni.

hodnocení

0x

Tu pekne vidno rozdiel medzi ludmi, ktori ctia remeslo, nesetria na nespravnom mieste a ludmi, ktori idu stylom : nejako to odfusujem, ved to funguje a po mne potopa (tu doslovne).

Tzv. pancierove hadice, aj ked s nerez opletom maju obmedzenu zivotnost, ktora sa este skrati, ked sa nedodrzia vyrobcom predpisane parametre. Vytopenych bytov a pivnic presne z tohoto dovodu som videl dost. Davat nejake rozbocenie na koniec pancierovej hadice je tazka fuserina a riziko vytopenia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]