Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se vejde betonu do ztraceného bednění?

Od: tm odpovědí: 16 změna:

Potřebuji celkem 40 ks ztraceného bednění 50x15x25 cm a 20 ks bednění 50x20x15 cm. Poradíte, kolik budu potřebovat 25 kg pytlů betonové směsi? Případně, kolik pytle - pytlů bude potřebovat na jeden kus bednění šíře 15 a 20 cm? Počítejte prosím pouze s betonovou směsí, bez přídavku roxorů, případně nějakých úlomků kamenů, cihel atd... Děkuji za pomoc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

já to vždy zákazníkům počítal...

krtek6

Milan: tak už nemusíš;)

Krtku, nemusím, páč již nemám zákazníky.

hodnocení

0x

Počítej, že na kubík betonu potřebuješ nějakých 80 pytlů po 25kg. Není jednodušší si objednat necelý kubík suchého betonu?

tm
hodnocení

Problém je, že do 30 km není betonárka a za dopravu písku dám skoro 2000... Další doprava za cement, další za tvárnice... Nemám jak přivézt stavební materiál. V Obi dám za dopravu 1999 a přivezou mi tvárnice, pytle s betonem a ještě další věci... a tvárnice tam zrovna tak drahé nejsou. jasně, že nejlevnější je koupit písek, cement a míchat a míchat...

Nemyslel jsem míchat doma, v míchačce. Ale nechat přivézt potřebné množství namíchaného suššího betonu z betonárky. Ono když si to člověk všechno spočítá, nevyjde to o tolik dráž.
tm
Už jsem to někde našel, kolik litrů se vejde do bednění. Jenže betonarku mám asi 30 km a předpokládám, že doprava nakladakem bude min 30 Kč za km, spíš mnohem víc, pač tolik to bylo před zdrazovanim... co naplat, ze benzin a nafta už zase stojí jako dřív... nikdo už ceny dopravy nesnizi

nino
hodnocení

0x
Z 25kg betonu (suché směsi, ten co se dá koupit třeba v OBI) se po přidání cca 3 litrů vody vytvoří cca 12 litrů tekuté betonové směsi. Takže zjistit vnitřní objem jednoho kusu bednění, vydělit 12 a máte počet pytlů do jednoho kusu bednění.
tm
Děkuji. Už jsem zjistil těch cca 12l betonu z pytle

marektavali
hodnocení

0x
Kolik pytlovaného betonu se vejde do jednoho kusu straceného bednění 20 cm

Základy ze školní matematiky, objem hranolu. To snad nemyslíš vážně, nebo jso Troll.

krtek6

@ferax on je to kvádr když by přišlo na věc*smich*;) ale jinak máš recht, kolego

0,118 kubíků betonu, nebo 14,8 litrů.

Viz tabulky po internetu, milý tazateli.

@ferax @krtek6 plácáte nesmysly.

krtek6 - Je to dutina, tvar hranol, nebo kvádr vyjde nastejno že. *smich* a x b x c.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]