Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sekerku

Od: jendad odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Zničil jsem už dost topurek a přemýšlím nad sekyrkou s umělou násadou . Je to spíše jen štípání třísek a větších polen na rozstipnuti
Velkou sekeru mám fiskars. Tedy asi něco malého za pár stovek( hecht, parkside atd.)
Jakou máte zkušenost. Nebo mám koupit znova topurko?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kup si ještě malou Fiskarsku a máš vystaráno.

re4zon
hodnocení

0x
Levna sekerka z lidlu rozhodne nebude lepsi ani trvanlivejsi nez slusna normalni sekerka s kvalitnim topurkem. To vubec nechapu, jak je mozne znicit, musel bych se hodne snazit. Kupte kvalitni jasanove / bukove, spravne ho nasadte a musi hromadu let vydrzet..
jendad
hodnocení

Zničim ho úplně normálně. Letos nevydrzelo ani sezónu. Díra v sekere je tak blbá, že na to žádné topurko nepasuje a musím ho obrousit aspoň půl centimetru na průměru. Prostě tak malá topurka neprodavaji. Letos se topurko rozstiplo úplně napůl.
Jiné sekery jsou ok ( velké sekery). Proto přemýšlím o koupi.
re4zon
Aha, tak jestli je to nejaka atypicka sekyrka, vysvetluje se to. Vsechny co jsem kdy mel mely normalni otvor na bezne topurko. V tom pripade bych se na to vykaslal a koupil dle vkusu malou fiskarsku nebo kvalitni klasickou sekerku. Hultafors je udajne na furt, sice jsem s ni stipal jen jednou, ale veril bych tomu.

111®
hodnocení

0x
Pokud sekyra vyhovuje kouoil bych topurko. Kupuji v uni v zahrade, v zekezarstvi jsou moc drazí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]