Zdravím vás všechny, Jsem zde nový a rád rovněž pomůžu. Dnes jsem odstranil dva radiátory v přízemí, což vyžadovalo vypušténí topení. Kotel je na půdě a mě by zajímalo jak napustit topení zespodu. Myslím že dokážu najít nějaký ventil u kotle, ale nejde mi do hlavy, jak odsroubovat hadici a zasroubovat "napustku" .. je mozne napoustet vodu pres kotel kde vede hlavni privod vody?
Napousteni topeni nemusi byt pres napoustak a hadici, ale pres napousteci ventil na kotli, jen se otoci ventil a system se napousti. Bezna vec, napoustel bych to pres kotel.
Nevím, čemu říkáte ,,napustku´´ ale vcelku je putna, odkud systém napouštíte, důležité je bezchybně to odvzdušnit, zejména pokud je kotel nahoře. Některé kotly mají přímo ventil k napouštění okruhu (třeba Dakon s ohřevem TUV - stačilo šáhnout pod kotel a otočit ventilem k dopouštění) - neboli to bude závislé, na tom jaký kotel máte. Rovněž z toho důvodu, že některé kotly mají automatický odvzdušňovák, jiné se musí odvzdušnit ručně.
frantas
Zdravim. Tim slovem napustka jsem se vyjadril uplne spatne mel jsem na mysli ucpavku. No mel jsem obavy ze neco po...u, ale nakonec jsem to nemusel napoustet zespodu.
Díky všem za rady, vypouštěl jsem to odpojením nepotrebneho radiatoru, umistenym na samem konci okruhu. Nicmene na kotli je automaticky odvzdusnovaci ventil ktery lze zrychlit manualnim pootocenim. Tak jsem dopoustel zhora pres kotel ventilem pro tlakovani a odvzdusnoval druhym ventilem u kotle. Musel jsem restartovat bojler a vse je zase jak ma byt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.