Dobrý den, Podařilo se mi naklepnout skrz odpadní trubku hřebíček. Jak nejlépe opravit? Koukal jsem na opravné gebo spojky, ale ta cena je asi 500kc. Koukal jsem, že by šla vložit presuvka,ale to buch musel vysekat celé, abych mohl s trubkou hýbat a presuvku vložil, že? Moc si to neumím představit,jak bych ji tam vložil. Dírka je malá a možná by to nic nedělalo, tlak vody tam nidky asi nijakej nebude, ale pro klid duše. Díky za radu.
PVC viete zalepit, staci z druhej rury rovnakeho polomeru odrezat polobluk a preplatovat. Ak je HT system (nelepitelne), tak omotat vulkanizacnou paskou.
Pokud je to plast, kousek stejné trubky bych přeřízl podélně na polovic, okolí dírky očistil a zdrsnil, natřel patřičným lepidlem a přiklopil tou půlkou trubky jako záplatou. Nebo jen dírku ucpal trochou lepidla a přelepil kouskem igelitu, gumy z duše, kovové lepící pásky a pod. Případně všechno i mechanicky zpevnil omotáním trubky kolem dokola.
Pokud tam není tlak, lze použít jakoukoli plastovou lepící pásku v několika vrstvách, případně zalepit, jedná-li se o PVC. Pokud tam tlak je, používá se opravný třmen lidově cípant. Ten lze vyrobit i z kovové šroubovací stahovací pásky a kousku gumy.
Trubka HT nejde lepit. Bud pouzijete presuvku HT nebo opravnou butyl Al pasku. S paskou mam dobrou zkusenost. Fakt je perfektni. peddy.cz/...
petrpetr
Ta páska se mi líbí, ale trochu se bojím stačí obtočit v jedné vrstvě dokola a hotovo? Možná bych ještě přes tu butylku hodil kus nějaké gumy a stáhl kovovou páskou a hotovo. Presuvka je asi nejlepší a nejlevnější řešení, ale moc nevím, jak na to. Kolik vyříznout a jak to tam nacpat, když zavazi druhý konec trubky.
Al opravné pásky jsou skvělé, protože se přizpůsobí každému povrchu, nevýhodou je, že se poměrně snadno protrhne/prorazí, v zemi by se muselo místo ochránit. Já bych koupil tuhle velmi pevnou pásku: obalove-materialy.cz/... Několikrát obtočil dokola a bylo by opraveno.
Byl jsem se zeptat v Hornbachu a tvrdil mi, že nejde lepit. Ať si zajdu do speciálky někam pro objimku nebo udelat tu vložku. Materiál dle dalšího kusu, kde vidím označení je HTEA a PP. Moc tomu nerozumím, ale dle stránek plastBrno nelze lepit. Tak nevím.
Presne tak, ten plast sa lepit neda. Dajte pasku a pripadne si kupte presuvku alebo len kus rury a rozrezte ju po dlzke na polovicu, spravite z toho mechanicku ochranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.