Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozúčtování nákladů na otop a ohřev teplé vod

Od: geska* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám problém z rozúčováním teplé vody, družstvem mi je účtována částka podle platné vyhlášky, mně se však zdá, že i přes to, že je cena za GJ v limitu , je nezvykle vysoká částka za ohřev vody pro přípravu TUV, na naší zúčtovací jednotku připadá na spotřebu 2.576,643 m3 spotřeba 943,820 GJ, tedy mi vychází cca 36,6GJ/m3, není to předražené? V jiném bytovém družstvu v našem městě mají spotřebu na m3 skoro o 1/3 za zúčtovací jednotku nižší.

Také se mi zdá divná cena za výrobu tepla na otop nedokáži jí spočítat, protože jsou mi družstvem účtovány jakési jednotky, které jsou prý redukovány tak, že jsou mi skoro dvakrát navýšeny, proto, že v mém bytě je zamontováno otopné těleso, které má 24 otopných článků, ve druhé místnosti je také litinové s 21 otopnými články, je to správné násobit naměřené dílky x 24 a x 21, mně se to nezdá, je to skokové zdražení o víc než 80 %.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Mám pocit,že se tento problém tady řešil několikrát.Zadej do vyhledávání" vyúčtování tepla"

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]