Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nářadí pro domácí dílnu

Od: trtr odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, rád bych se vás zeptal, jaké nářadí používáte v domácích dílnách. Mám teď na mysli především různé pily (mafl, přímočaré), hoblíky. brusky a frézky. Preferujete jednu značku, nebo si vyberete mezi výrobci mix, podle toho, jak se vám celkově líbí a jsou povedené? Nějaké oblíbence mám,ale nechci na počátku ovlivňovat.Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Za dobrou cenu je solidní nářadí zn. Parkside.
krtek6

na dívání nebo pověšení ano..na práci ne

tm
Z lidlu mám tu levnou priklepovou vrtačku.. na to, ze by měla zvládat beton i cihlu, tak do dřeva ujde... stejně jsem musel koupit makitu za 3000. V lidlu leda ruční nářadí, a i to je už zbytečně drahý

hodnocení

1x
Záleží kolik chcete investovat jestli do hobby nebo střední třídu jako Makita, Metabo, Bosch apod. Samozřejmě by se mi líbilo mít vše od jedný značky, ale to bych se tím musel živit a ne jen si doma hrát.

hodnocení

1x

Ona ta lidlovská verze 20V sice jde použít, ale nejde srovnat s tím Metabo, Makita .. - dá se i vymýšlet, že dvě vezmu od té a dvě od té značky - podle toho, co potřebuji udělat častěji a pořádně.

Na takovéto domácí žvýkání mám v podstatě sadu Parkside - jen vrtáky nebo "spotřebák" je značky lepší. Ty jejich pokusy o šroubovák, bit nebo klíč - to je bláto. Jednou se mi vrták (součástí balení s vrtačkou) normálně narovnal - neuvěřitelné! Bity jako sada za 150,- můžou rovnou do koše - nemá smysl je použít - jen si zničíte vrut.

Zrovna u nářadí si nemůžete říkat "však když se to pokazí, oni to rychle zreklamují" - to je sice hezké, ale kdo dodělá rozdělanou práci?

Jen pozor - i makita či bosch mají verze pro a hobby - no a ty levnější jsou prostě na stejné úrovni.

Pokud chcete rovnou dílničku - hoblík, bruska, frézka ... stálo by za poptání nějakého živnostníka z okolí, jeslti starší nechce prodat, když si koupí nové - ty profi kousky jistě budou ještě sloužit (jako mně vrtačka metabo nějakých 10 let, a to jsem ji koupil cca. 3 roky starou prý na dojetí).

Bosch už má tri verzie. Zelená hobby, potom modrá profesional a najvyšia rada je modrá profesional Heavy duty.

hodnocení

1x
Makitta vrtačky, hoblík, fréza. Narex mafl. Xtline rozbrusky. Mám samozřejmě i levné hobby, ale nástroje do nich kupuji kvalitní. Při výběru si stanovým kolik bude jejich využiti a podle toho kvalitu.
Při výběru nářadí si ho musím vzít do ruky, protože i když je vychválí 9 lidí z deseti a vám nepadne do ruky tak prostě s ním nebudete spokojen.

trtr
hodnocení

Zdravím, za sebe určitě volím vždy střed, ale třeba i v nižším sektoru jsou dobře udělané kusy cena/kvalita/výkon.

hodnocení

0x

Pokiaľ cena nehraje roľu,tak by som šiel do Boschu, z dôvodu,že majú dobrý servis a náhradné diely sa dajú objednať priamo z ich eshopu,pekne podľa nakresu. Trochu horší servis s dielmi má Makita. Ostatné značky už musíte riešiť cez servis ako aj náhradné diely. Po zlej skúsennosti s náhradnými dielmi do 7 ročnej vrtačky,ktorý náhradný diel už nie je vo výrobe by som nešiel do Extolu.

trtr
hodnocení

Zdravím, tak Park side mám doma aku vrtačku/šroubovák a zatím dobrý. Malíka mám v hledáčku od Makita a též hoblík.S horní fréz kouč se to horší, tak zatím vybráno nemám.
Přímočarou pilu vezmu možná Parkside nebo opět Makitu.Vyzkoušenu mám osobně starší Hitachi a ta byla také ok.

trtr
hodnocení

Zdravím, díky za odpovědi. Ono, co kutil, to názor, Někdo nedá dopustit na Asist či Parkside, že tím postavil někdy i skoro celý dům, někdo jede jen Bosch, jiný Makitu či Metabo. No je to víceméně o zkoušení, tak to budu muset sestavit asi zase dle sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]