Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zajímá mě jaká by měla být minimální vzdálenost tratividu pro deštovou vodu? dům je starrý cca 100let podsklepený.děkuji
doplněno 06.05.10 08:37:půda je cca80až100cm ornice a potom štěrkopísek. vlhko ve sklepě je. mynulý majitel svedl okapy pouze do země na rozích domu,navíc naomýtal stěny sklepa které jsou kamenné! ty jsem do 50cm okopal a nevím jestli to bude stačit?
nepíšete důležité informace, např. jestli se v tom podsklepení objevuje vlhkost nebo dokonce voda. Záleží i na množství vody, zřejmě ze střechy, kterou budete na které místo svádět. Nevíme, jaký typ půdy v místě předpokládaného trativodu převládá... dá se předpokládat, že před sto lety se nějaké zvláštní izoláce proti vodě nedělaly. Je klidně možné, že někdo už v pozdějších dobách jakousi drenáž okolo domu dělal. Udělejte pár sond do země v určitých vzdálenostech od domu, pokud je zem těžká, jílovitá, je podstatně menší pravděpodobnost zatékání vody oproti např. písčité... Dal bych se do řeči se starousedlíky, sousedy, jaké mají oni zkušenosti s odvodem vody.
Pokud je to možné, dejte pár korun navíc a trativod dejte dál, čím dál to půjde! A ještě, nebylo by vhodné aspoň část té blahodárné dešťovky chytat do nádrží?
doplněno 06.05.10 08:37:po doplnění je to jasnější... v příhodné vzdálenosti na vhodném místě zakopejte do země betonovou skruž nebo rouru tak, aby spodní okraj byl na tom štěrku. Vodu pustíte rourami do té skruže, ona už se vsákne. Máte štěstí!
Jane, vy jste napsal velice nejasný dotaz,
"vzdálenost tratividu pro deštovou vodu?" co tím myslíte? jak daleko musíte odvést vodu z okapu od baráku, nebo kolik se vsákne do terénu?
Nemyslíte tím odkopat okolo baráku?
dobrý den, měl jsem namysl odvést vodu z okapů. půda je co jsme kopali díry na stromky 80až100cm ornise potom písek,stěrk... děkuji šafařík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.