Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upnuti do vrtacky

Od: jana666 odpovědí: 21 změna:
Dobry den, jak tohle upnout do vrtacky?
Upnuti do vrtacky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Předpokládám, že víte, že je to pro SDS upínače. Pokud tedy takovou vrtačku máte, jen to tam nacvaknete-

zaseja

Do normální to jde taky, ale je to na několik pokusů, než se to povede vycentrovat.

Jistě, podobně jako by kola z AudiQ7 šly narvat na traktor. *smich*

Jenže ty vrtáky - pokud je to vrták, taky to může být sekáč - jsou dělaný na pneumatický příklep, což je zcela jiný systém, než ,,řehtačka´´ u vrtačky s běžným sklíčidlem.

hodnocení

6x

To je vrtak systemu SDS, nacvakne sa to do priklepovej vrtacky / buracieho kladiva. Do beznej vrtacky je tazke zalozit to tak, aby to nehadzalo, problem su drazky. Kupte si redukciu pre SDS alebo si pozicajte priklepku alebo si kupte vrtak z tvrdokovu s beznou valcou stopkou.

hodnocení

2x

Este dodam, ak mate beznu vrtacku (bez priklepu alebo mechanicku parodiu na priklep), tak mozete vrtat akurat porobeton, trochu tehly, ale panel v ziadnom pripade.

Peter umíte toho asi málo i do panelů lze vrtat kolovrátkem a vyvrtá se taky! A do pórobetonu stačí jen hřebík a kadívkem a do obyčejných cihel jen obyčejná vrtačka bez příklepu!

Iste, ved aj grof Monte Cristo lyzicou vykopal chodbu. Preferujem fungujuce riesenia a pouzivam vhodne naradie, setri to cas a peniaze.

el

Vrták SDS lze upnout skoro do každé vrtačky není problém, ale je určený pro vrtání s pneumatickým příklepem,vrtat to bude ale blbě teda.
Je to jak řezat motorovou pilou dřevo s řetězem na jízdní kolo.
Jestli jde o vrtání do porobetonu fungovat to bude. Kdysi jsem vrtali do pórobetonu i závitovou tyčí, kterou jsem si trochu upravil flexou a šlo to v pohodě, hlavně malé díry na hmoždinky např. 6x60 apod.

Peter tak jistě ale tam lžící jen škrábal hliněnou maltu ze spár ni koliv želbet v panelech.

Asi jsem se špatně vyjádřil stejně jako Vy!

hodnocení

2x

Také by šlo si udělat vložku z trubičky, kterou podélně rozříznete, aby pružila, a tu pak upnout do sklíčidla.

šikula, dobrý nápad...

hodnocení

2x

Tento vrták je vhodný upnúť len do SDS-plus. Všelijaké iné pokusy ho upnúť mimo redukcie alebo upinacej hlavičky, strácaju zmysel jeho príklepového vrtania v inom upnutí. To už rovno použiť obyčajný vrták alebo mu urezať koniec.

doplněno 30.04.23 17:42:

Pretože sa to uvoľní,časť obyčajného skľučidla spadne do drážky pri príklepe. Pokiaľ chce si niekto zničiť skľučovadlo,nech sa s tým trápi.

proč by nemohla příklepová vrtačka, tímto vrtákem příklepově vrtat?

slavco31, že se mi to ještě nestalo...

Buď s takto to nerobíte alebo ste šikovný a dokážete dať trojuholník do štvorca na valcovej stopke.

Když si spletu kufr s vratačkou, nezbyne nic jiného, nežli si poradit, když je člověk šikovný.

Ono nejde ani tak o to, jestli ta vrtačka s klasickým sklíčidlem bude vrtat, já jako primární problém vidím to, že když SDS nacpu do normálního sklíčidla, musím ho utáhnout naprosto ,,na prase´´, což nezvratně vyústí v ožvejkání toho konce vrtáku. Ten po takové akci můžete tak akorát vyhodit.

ožvejkání toho konce vrtáku

konec vrtáku je kalený, vydrží i bušení příklepu. Va sklíčidle, ty čelisti nemají takovou kvalitu.

Někdy ten vrtáku zkrátím, o uchycení SDS...

mnd®
hodnocení

0x

upnout do vrtačky to nejde .do vrtačky se nic neupíná.

jestli myslíte sklíčidlo tak normálně ale chce to trochu vystředění.

k2

A sklicidlo nebyva soucasti vrtacky?

mnd®

ne vždy.já ho tam nemám a ženu to přes převod jinak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]