Jistě, podobně jako by kola z AudiQ7 šly narvat na traktor.
Jenže ty vrtáky - pokud je to vrták, taky to může být sekáč - jsou dělaný na pneumatický příklep, což je zcela jiný systém, než ,,řehtačka´´ u vrtačky s běžným sklíčidlem.
To je vrtak systemu SDS, nacvakne sa to do priklepovej vrtacky / buracieho kladiva. Do beznej vrtacky je tazke zalozit to tak, aby to nehadzalo, problem su drazky. Kupte si redukciu pre SDS alebo si pozicajte priklepku alebo si kupte vrtak z tvrdokovu s beznou valcou stopkou.
Este dodam, ak mate beznu vrtacku (bez priklepu alebo mechanicku parodiu na priklep), tak mozete vrtat akurat porobeton, trochu tehly, ale panel v ziadnom pripade.
Peter umíte toho asi málo i do panelů lze vrtat kolovrátkem a vyvrtá se taky! A do pórobetonu stačí jen hřebík a kadívkem a do obyčejných cihel jen obyčejná vrtačka bez příklepu!
Vrták SDS lze upnout skoro do každé vrtačky není problém, ale je určený pro vrtání s pneumatickým příklepem,vrtat to bude ale blbě teda. Je to jak řezat motorovou pilou dřevo s řetězem na jízdní kolo. Jestli jde o vrtání do porobetonu fungovat to bude. Kdysi jsem vrtali do pórobetonu i závitovou tyčí, kterou jsem si trochu upravil flexou a šlo to v pohodě, hlavně malé díry na hmoždinky např. 6x60 apod.
Tento vrták je vhodný upnúť len do SDS-plus. Všelijaké iné pokusy ho upnúť mimo redukcie alebo upinacej hlavičky, strácaju zmysel jeho príklepového vrtania v inom upnutí. To už rovno použiť obyčajný vrták alebo mu urezať koniec.
doplněno 30.04.23 17:42:
Pretože sa to uvoľní,časť obyčajného skľučidla spadne do drážky pri príklepe. Pokiaľ chce si niekto zničiť skľučovadlo,nech sa s tým trápi.
Ono nejde ani tak o to, jestli ta vrtačka s klasickým sklíčidlem bude vrtat, já jako primární problém vidím to, že když SDS nacpu do normálního sklíčidla, musím ho utáhnout naprosto ,,na prase´´, což nezvratně vyústí v ožvejkání toho konce vrtáku. Ten po takové akci můžete tak akorát vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.