Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna skel v optice

Od: ales odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jakou máte zkušenost s výměnou skel u brýlí v optice? Mám o cca 1/2 dioptrie více a pořídil jsem si nové brýle před necelým půl rokem - bohužel plastové rámečky a při pádu na zem se to ,,rozpadlo". Zatím to je lepené vteřiňákem...ale znáte to. Čekám, kdy se to zase rozpadne :)

Doma mám i několik starších rámečků a byl jsem vždy zvyklý kupovat při změně dioptrií komlet nové brýle. Chtěl bych ty starší doma využít a nechat si udělat jen nová skla. Jakou máte s tím zkušenost? Udělají to v každé optice? Nebo jen v té, kde se pořizovali? Moje zkušenost je taková, že se do toho nikomu moc nechce...

Rád bych prostě trošku ušetřil a měl doma třeba i jedny, či dvoje náhradní. Dát ,,navíc" treba 1500 za základní rámečky se mi nechce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sama to tak dělám. Totiž když mám nově více dioptrií, pořídím si nové brýle a do některých starších rámečků jenom skla. Jednak je rozumné mít náhradní brýle, a pak taky ty se staršími rámečky nosím tam, kde může být pravděpodobnost jejich poničení vyšší (např.prořez větví apod.).

hodnocení

1x

přilepené vteřiňákem - to znamená zničení - to už se na vás vykašlou

Příště - ihned po rozbití nechat opravit v optice za stovečku ... u mého noname optika dokonce v záruce zdarma.

doplněno 29.04.23 13:29:

NJN, pak je to o ochotě a schopnostech optika... někomu to prostě nestojí za práci..

Já tedy mám také brýle vždy kolem 1500,- - aktuálně asi 4ks, protože jedny zapomenu u PC, jedny v autě...

Pokud jsou brýle v podstatě shodné s těmi rozbitými, předělat skla snad nemůže být pro optika problém. Kdyby si za to vzal bokem 100,- a udělal to tak, jak se má...

Za mne tedy rada zkusit jinou "menší" optiku.

hodnocení

0x

Upřímně Vám závidím, že dáte jen 1500Kč za rámečky. Já dám 9000Kč za jedno sklo...

Ale jinak se zeptejte v optice, co je a co není možné a zda to udělají. Každá optika to může mít trochu jinak.

9k za jedno sklo? To musí být nějakej speciál, co vidí i ženským skrz šaty, to chci taky *smich*

To byste nechtěl, to Vás ujišťuji.

Po operaci mám na jednom oku hodně dioptrií, musím mít zeslabovaná a kvalitní skla.

O ty peníze až tak nejde, ty budou a já už tady nebudu. Ale to ostatní kolem, to bych si rád odpustil a přenechal jinému..

ales
hodnocení

Pro JMLC

Možná jsem to napsal špatně...slepené vteřiňákem jsou ty nové, koupené před půl rokem s novými dioptriemi. Když to prasklo, skočil jsem do optiky a prý s tím nic nezmůžou...max teda koupit nový rámeček a i se skly.

Psal jsem, že mám doma několi starších brýlí a u nich bych ta skla chtěl vyměnit...Ty rámečky jsou většinou z kovu a bez poškození (lepení letování)

Dát nová skla do starých rámečků je běžná praxe, nevidím důvod, proč by to optika měla odmítnout. Ověřte si ale cenu skel s prací, mám ověřeno, že bývají značné rozdíly mezi optikami.

Orion, tak to je vidět, že jste si už mnoho a mnoho let brýle nepořizoval.

kmet
hodnocení

0x

Rozhodující je, že pracoviště musí mít k dispozici sklo, které do obrub pasuje. Nové totiž obrušují tak, že kopírují tvar skla již existujícího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]