Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jakou máte zkušenost s výměnou skel u brýlí v optice? Mám o cca 1/2 dioptrie více a pořídil jsem si nové brýle před necelým půl rokem - bohužel plastové rámečky a při pádu na zem se to ,,rozpadlo". Zatím to je lepené vteřiňákem...ale znáte to. Čekám, kdy se to zase rozpadne
Doma mám i několik starších rámečků a byl jsem vždy zvyklý kupovat při změně dioptrií komlet nové brýle. Chtěl bych ty starší doma využít a nechat si udělat jen nová skla. Jakou máte s tím zkušenost? Udělají to v každé optice? Nebo jen v té, kde se pořizovali? Moje zkušenost je taková, že se do toho nikomu moc nechce...
Rád bych prostě trošku ušetřil a měl doma třeba i jedny, či dvoje náhradní. Dát ,,navíc" treba 1500 za základní rámečky se mi nechce.
přilepené vteřiňákem - to znamená zničení - to už se na vás vykašlou
Příště - ihned po rozbití nechat opravit v optice za stovečku ... u mého noname optika dokonce v záruce zdarma.
NJN, pak je to o ochotě a schopnostech optika... někomu to prostě nestojí za práci..
Já tedy mám také brýle vždy kolem 1500,- - aktuálně asi 4ks, protože jedny zapomenu u PC, jedny v autě...
Pokud jsou brýle v podstatě shodné s těmi rozbitými, předělat skla snad nemůže být pro optika problém. Kdyby si za to vzal bokem 100,- a udělal to tak, jak se má...
Za mne tedy rada zkusit jinou "menší" optiku.
Upřímně Vám závidím, že dáte jen 1500Kč za rámečky. Já dám 9000Kč za jedno sklo...
Ale jinak se zeptejte v optice, co je a co není možné a zda to udělají. Každá optika to může mít trochu jinak.
Pro JMLC
Možná jsem to napsal špatně...slepené vteřiňákem jsou ty nové, koupené před půl rokem s novými dioptriemi. Když to prasklo, skočil jsem do optiky a prý s tím nic nezmůžou...max teda koupit nový rámeček a i se skly.
Psal jsem, že mám doma několi starších brýlí a u nich bych ta skla chtěl vyměnit...Ty rámečky jsou většinou z kovu a bez poškození (lepení letování)
Dát nová skla do starých rámečků je běžná praxe, nevidím důvod, proč by to optika měla odmítnout. Ověřte si ale cenu skel s prací, mám ověřeno, že bývají značné rozdíly mezi optikami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.