Nejste přihlášen/a.
Po každém použití gumové těsnění vyndám, opláchnu, opatrně osuším bez nějakého natahování a nechám volně doschnout. Vydrželo mi roky. Snad jsou v prodeji náhradní.
Minulý týden jsem byla v železářství a paní měla sebou takovouhle poklici a prodavačka těsnění našla. Ale jestli mohu doporučit, podívejte se na nový tlakáč. Je jich několik s nepřilnavým povrchem a několika stupňů podle vařené suroviny. Je to paráda!
id, jen tak, ze zvědavosti, jsem koukla na elektrický tlakový hrnec. Cena je hodně vysoká, mám plyn a málo místa ve skříňkách a na pracovní desce. Rozhodnuto, zůstanu u Ultimy z Tescomy.
Jestli neuchází, tak bych to neřešil, pokaždé ho při mytí pořádně očistím houbičkou na nádobí, tou drsnější stranou a nemám problém asi 20 let.
Mám papíňáky 3 a nikdy jsem zatím nemusel měnit gumu.
Tak zkus prstama prohmatat kolem dokola celý těsnění, jestli ti na něm nezůstala nějaká usazenina po vaření, ale tu gumu nevyndavej, už by si nemusela správně sednout zpátky.
Proto právě to objedu kolem dokola při mytí ručně a nemeju ho v myčce.
Napust trošku vody, zavři ho a zapni vaření.
Nahoru na víko nalej trošku vody do žlábku mezi puklicí a hrncem a koukej, kde to bude pouštět bublinky.
Pak ho vypni a až tě pustí dovnitř, tak se na to místo bublinek podívej, jestli tam něco není, i na puklici může být smítko.
Ze zažátku se to může stát, ale když je už natlakovaný, tak by si mělo víko sednout a pořádně se přitlačit na těsnění.
Jinak to tvarově vypadá na okopírovanou Tescomu, tak to zkus vzít do prodejny Tescoma a třeba tam to jejich těsnění bude pasovat.
Jestli uvažujete o novém tlakáči, mohu doporučit český :
Máme ho v rodině každý, neb když jsem si ho před mnoha lety koupila a vyzkoušela, zakoupila jsem ho oběma dcerám i našim. Je super.
4 tisíce teda za tlakáč fakt nedám. To radši počkám na akci v kauflu apod a koupím stejný. Stojí pár stovek a zas deset let poslouží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.