Nejste přihlášen/a.
Měla jsem to stejné protože jsem vysoká a kuchyni jsem si nechala dělat vyšší. Pod sporák mám udělané z hranolků vyvýšení aby bylo vše v rovině. Na boku jsem si nechala v dílně řezat 3mm. nerez plech a našroubovala na linku. Do mezery mezi sporák a linku mám z plechu profil T.
Děkuji...ano ženská,dokonce už bába. Kdybych si měla na každou blbost někoho zvát., Jsem strojař původem a tak vím, že když zapojím mozek tak lze vše vyřešit. A to jsem si sama i bourala příčku a pokládala plovoučku+obkládala. Baví mě to a když nevím jak na to tak se také zeptám. Dnes lze vše když je dobré nářadí a chuť do práce...
Na co vam bude dobra nova linka, ak bude zvysok ako skladacka zo sidliska Chanov? Nechajte si to spravit poriadne, pracovnu dosku na celu plochu a sporak aj varny panel ako vstavane spotrebice, elektricke / plynove / indukciu, to uz je na vas.
Co furt máte s těmi plechy? Plech snad nevede teplo? Plech není přeci ochrana proti tepelným účinkům!
A tazatel(ka) chce odizolovat od účinku tepla - od plamene hořáku. Nejjednodušší řešení je skutečně sporák zvednout,
nebo dál tepelně izolační materiál- dříve lignát, dnes cemwin apod- bez obsahu azbestu.
Laické názory:
Jak víte, že nová linka bude stejně vysoká? Osobně jsem takovýto rozdíl ve výškách pracovních ploch ještě neviděl, ale profesionálně se tím nezabývám. Počkám si na názor odborníků.
Nešlo by nastavit šroubovací nohy (nebo je prodloužit) na spodku sporáku a celý ho zvednout do stejné úrovně? Nebo pod něj alespoň vyrobit podstavec, na kterém by celý stál?
Dělají vám jen dolní skříňky nebo i horní? Ta pracovní deska nevypadá špatně. Zůstává nebo bude nová?
Snad je to jen levná renovace, protože jinak bych už osobně samostatně stojící plynový sporák nedělal.
Nová linka bude dokonce vyšší. Stávající linka je vysoká 90 cm, IKEA má výšku 93 cm, sporák má výšku 85 cm. Jsme v nájemním bytě, tudíž novou linku má v režii majitel bytu, a vzhledem k rozpočtu se to dělá, tak jak se to dělá. Budou dělat i horní skříňky (které nebudou přímo nad sporákem) a pracovní deska bude nová. Zatím to vypadá, že nejjednodušší řešení bude něčím podložit sporák a zvednout ho do stejné výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.