Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centropol - Blik (ne)výhodná smlouva?

Od: lukyk* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

dnes u nás v domě chodili obchodníci, kteří se představovali jako obchodníci Centropol Energy. Jednoho jsme pustili do bytu. Nemůžu říct, že by se choval špatně, spíš naopak, byl slušný. Nabízel nám levnější silovou elektřinu, že můžeme ušetřit až 10% atd... Vyžádal si naší fakturu za minulý rok a hned řekl, že v našem případě by to dělalo nějakých 700 Korun ročně úspory. No dobře, proč ne. Když jsme se ptali na veškeré věci, jestli v tom není nějaký háček atak, tak samozřejmě dle něj není a na všechno dokázal odpovědět. Že podle EU musí být konkurence ČEZu apod.

Bohužel přišel ve špatnou chvíli, kdy jsme za celý den měli všeho dost, a tak jsme mu to nakonec podepsali. Aspoň něco dobrýho dneska... Nicméně teď se nám to dost rozleželo v hlavě a nejsme si úplně jistý, že to bylo dobře. Aktuálně jsme u ČEZu, jak silová, tak distribuce, sazba D02d. Ano, Centropol (respektive Blik) mají 1 MWh za 1395 Kč což je o něco málo méně než ČEZ. Tam je úspora asi 60 Kč za MWh. Ale Fixní platba je u Bliku 75 Kč a u ČEZu jen 40 Kč. Takže tady naopak znevýhodnění. Takže to co eventuelně ušetřím za silovou elektřinu zase dám (a ještě víc) za tu stálou měsíční platbu. Spotřebu máme tak 200 kWh za měsíc, takže ročně asi 2,4 MWh. A když to tak spočítám, tak ne že u Bliku ušetřím, já naopak zaplatím ještě víc. Veškeré další ceny za distribuci zůstavávjí samozřejmě stejné...

A tak se ptám, počítal jsem dobře a opravdu se nám to při té spotřebě 2,4 MWh za rok naopak prodraží?

Silně uvažuji, že to hned zruším. Podle smlouvy mám 1 měsíc na zrušení. Zas jen další komplikace. Úspora by možná byla, ale to by ta smlouva musela být přímo s Centropolem a ne s nějakým Blik...

Máte někdo nějakou zkušenost? Budu moc rád za jakékoliv rady. Je mi jasné, že se nemá nic takhle hrr podepisovat a ani to neděláme, jen hold dneska byl blbej nervózní den... Moc děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tak podle mého výpočtu ušetříte 2,4*60 Kč (144 Kč) a zaplatíte navíc (75-40)*12=420. Takže tady mi to vychází na znevýhodnění 276 Kč/rok. Takže zaplatíte skoro o 300 více. TO VÍTE, NECHTĚJTE SLEVU ZADARMO! :)

Já sice osobní zkušenost nemám, ale radím ZRUŠIT ZRUŠIT ZRUŠIT! Přece jen už ten způsob nabízení (obcházení od domu k domu) je podezřelý. Co když budete mít nějaké problémy atd...? Nemusíte být na sebe naštvaní, že jste "podepsali", protože tihle prodejci jsou na všechno školení, na každou Vaši otázku mají nacvičenou odpověď. Takže zrušit, zavčas, ať už do toho máte pokoj.

bryan

Tak proc tady rikas ze s tim nemas zkusenosti?...a ty slevy nemuzes vypocitat jen tak z niceho nic to se bere podle zaloh to je logicke nemyslis?...a to ze jsou skoleni tak asi na kazdou praci si skolena ne?...Kazdy si stezuje na Cez ja jsou zli a kdyz tu mate konecne konkurenci a slevu az 10% tak se vam to zase nelibi?...lidi naseho hloupeho statu uvedomte si co chcete ...kdyz uz pro vas nekdo dela neco co chcete tak to nekritizujte...vzpamatujte se

bryan

a kdyz si tak dobra a vsechno vis...tak se zkus nekdy podivat i na tu blbou televizi verite vsemu co je v televizi jak tam ukazovali ze v roce 2000 si Cez vydelal ze vsech lidi naseho statu 2 miliardy a najednou z tech stejnych po 10ti letech je to 52 miliard divne ze?...tak nekritizujte porad jenom nic jineho neumite

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]