Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Máte někdo zkušenost s wifi spínačem k bojleru. Bojler se spíná na noční proud.
Potřebuji na chalupu k zapnutí, aby se nemusel bojler nahřívat pořád.
Zda lze použít např. tento:
Děkuji předem za info.
Musíte mít na chalupě wifi s přístupem na internet. Pak je Shelly dobrá volba (firma, cloud, data jsou v EU), musíte zařízení zaregistrovat na cloud a pak ho máte přístupné. Jen bych volil verzi pemacz.cz/... kde máte současně i měření spotřeby. Pak třeba uvidíte, že i když je boiler zapnutý, tak se neohřívá.
to co jste odkazal je samo o sobe HW vypinac - rele 10A. Tedy nainstalujete kamkoliv a prerusi/spoji to fazi.
Na bezny bojler 2,2 kW = 10A by mel vyhovovat kazdy relay/spinac.
Ale : tak pitomy popisek se jen tak nevidi, nikde tam neni psano, zda Shelly ma v cene Cloud, tedy dostanete se do nej na dalku
Pokud byste si to koupil na bazi TUYA nebo EWELINK, tak tam cloud poskytovan je. Sehnat se to stejne da i za 200,- kdyz vite kde.
Ale treba Tasmota, tam cloud neni (ale zase ma vice moznosti konfigurace, treba zapnout od soumraku do usvitu) a dostupnost musite vyresit sam (vpn, verejna ip adresa, apod.)... Tak se obavam zda SHELLY neni to samy...
Přes wifi budete ovládat Shelly, kde je uvnitř relátko 16A a to zapne/vypne boiler. Cloud je zdarma. Shelly pro jeho spolehlivost používám v domácí automatizaci Home Assistant bez cloudu (pro tuto možnost jsem ho preferoval). Ale jinak máte další alternativy, například čínská wifi s Tuya a cloudem (čínským?) - namátkou aliexpress.com/... . U ní si na mobil nainstalujete jejich aplikaci SmartHome, inicializujete smart vypínač (potřebuje mít přístup do vaší wifi, aby mohl komunikovat přes cloud s vámi) a pak to z mobilu ovládáte.
Téměř vždy se u těchto vypínačů dají nastavit i automatické časy zapínání/vypínání pokud to člověk nechce dělat ručně.
Tento digitální časák je poruchový. Pro daný účel stačí jednoduchý spínač, třeba tento týdenní. Je spolehlivý.
no pro požadovanou zátěž bych se bál, že vyhoří v nepřítomnosti.Tyto hodiny mívají kontakty z nějakého fosforbronzu
a nevypínají mžikově! Je to řešeno převody z hod. strojku a mechanicky ovládají tento kontakt...
Toto (casovac) je dnes v roce 2023 k nicemu, jak mechanicky tak digitalni, to se pouzivalo pred 10 lety, navic on to chce ovladat na dalku
navic tuto funkci casovace ma (muze mit) i to wifi relatko jako bonus, navic nastavitelne dalkove odkudkoliv! Hledej Tuya ewelink, jde to za 200,- a vejde se to pod vypinac/zasuvku/kamkoliv. Stejne jak ten shelly.
—-
TIP: Ja mam udelano wifi relatkem spinani modemu (zere 15W takze nechat ho bezet 24x7 je nesmysl - za rok je to dost korun) na chalupe, az 8x denne se zapne na 5 minut (nastavit dobu, za kterou se zasynchronizuje xdsl anebo pripoji LTE, a prenesou data), tak, aby se prenesly data z teplomeru, a abych se pripadne stihnul prihlasit dalkove, spotreba elektriny se snizi mnohonasobne
Kdyz chci zapnout internet trvale (do okolnich chatek nekdo prijizdí, potrebuji neco dalkove nastavit apod.), staci si pockat na casove okno kdy se tim casovecem ve wifi relatku (8x za den) zapne modem, a deaktivovat casovac aby se nevypnul...
Řeším to samé alíkovským spinačem Ethernetový reléo/...
Mám tam ale router, který se po každém restartu sám našteluje přes vpn do mé domácí sítě. Což nelze použít, nemáte li veřejnou ipv4. K relé se připojím přes domácí ip do jeho webservru. Jak čert kříže se já vyhýbám čemukoli v "kloudu". Oser, který jsem měl s netovým radiem oxx digital tube a vypnutím serveru Reciva mne poučil, nehledě k možnosti koukání do sítě pomocí "kloudového"relé - i když tady jsou jistě mnohé další díry a dirky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.