Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz ohledně teploty v domě, pro někoho možná blbost, tak mě neukamenujte.
Mám 2 domy, jeden můj a jeden rodičů. Oba staré z pálených cihel - můj 45 cm + 5 cm polystyren a rodičů 30 cm + 5 cm polystyren. Teď v sobotu venkovní teplota 20°C. V mém domě teplota 22°C - při otevřené ventilaci na jednom okně pocit chladu a snižování teploty v interieru. V domě rodičů teplota 23,5 °C, okno dokořán, teplota neklesá a pocitově mnohem příjemněji. V místnotech měření okna na Jih. V obouch domech se topí tuhými palivy a v tu dobu se netopilo od předchozího večera.
Napadá někoho důvod tohoto jevu?
Díky
V létě je u rodičů vždy tepleji o cca 2 stupně. Měřeno digitálním teploměrem EMOS ale rozdíl je poznat i pocitově. Nejde mi do hlavy hlavně to, pokud je venku 20°C tak by měl mít dům minimální teplotní ztráty ale nám teplota většinou spíš klesá i při zavřených oknech a to to předchozí večer vytopím i na 24°C .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.