Nejste přihlášen/a.
Ale to je v pořádku, pokud chceš přejít z kameniny do KG, tak tam guma je, to KG vydrží pnutí gumy, ale naopak z KG do hrdla kameniny to nemůžeš cpát přes gumu, to keramický hrdlo bys tím pnutím mohl roztrhnout.
V tom případě na fotce to utěsni asfaltovým tmelem a obetonuj, aby se to nemohlo hnout.
milan dal odkaz na postupy, ale tam už zapoměli na to, že starší kamenina nebyla ještě dělaná s gumama, to bylo na špagát, pak asfaltový had, pak zase špagát a potom se to zalilo asfaltem a nakonec zabetonovalo, před 50 lety mě to učil starý kanálník na kanalizaci v ulicích.
A ještě k tomu na tý fotce je vidět, že to hrdlo už prasklý je.
Naprosto přesný. Barák, co teď dělám - odpady připojte vevnitř do KG, je to nově uděláno. Nezdálo se mi to, všude mokro, tak jsem to vykopal a jistě... KG narvané do kameniny a ta roztrhaná... O dva metry dál ta kamenina šla do nových KG do kanalizace, nechápal jsem...
Když tam bude gumový těsnění tak hrdlo kameniny prdne. Ostatně už ruplý je
Uvažoval bych celý hrdlo + aspoň 10 cm trubky opatrně odkrýt, hrdlo uříznout a KG nasadit zvenku na trubku aby voda šla "po srsti" a utěsnění bylo jen pojistka proti vodě pod tlakem (nízkým, ala hlubší louže)...
asd1, ano, je to možnost. Taky se dělá KGUS přechodka,
Osobně jsem dělal do průběžné kameniny 200mm, KG vstup. Technik mi doporučil orginál kus, za těžké prachy, nakonec jsem dal rozpůlenou odbočku KG 250/160/45°, omazal solikonem, zatáhl plastovými pásky, a ve hloubce 2,3metrů to ničemu nevadí.
Jediný problém byl, dělat na kolenou v hloubce 2,3 metrů...nebylo mi příjemně.
milane, to jsou ale přechodky z kameniny do KG a ne z KG do kameniny.
Že to prasklý je jsem psal už v noci, pokud to hrdlo uřízneš, pak to teprve bude proti srsti, podívej se pořádně.
To by se pak použila KG trubka třeba délky 250mm správného rozměru podle kameniny, pokud by šla akorát nasunout do kameniny bez hrdla, tak utěsnit tim asfaltovým tmelem, já používám bitumen a nebo pokud by KG trubka do kameniny nešla, tak jí nahřát a do tý kameniny zasunout aspoň 10 cm a zase utěsnit a pojistit obetonováním proti pohybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.