Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké dveře do chlívku

Od: sasa* odpovědí: 6 změna:

Prosím o info - venkovní "chlívek" je tam uhlí. Potřeboval bych zrenovovat, nebo udělat nové dveře. Stávající byly

z palubek a zespoda odehnívají. Rozměr, hlavně výška není 197cm, ale nižší. Rám je plechový v pohodě,ale byl podřízlý.

Z jakého materiálu zhotovit nové? Šíře 80cm - výška 185. Nemusí moc mohutné. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
24.04.23 18:25
hodnocení

0x

Ze dřeva

sasa*
hodnocení

Díky, to jsem nečekal, ale prosím prkna? Desky? Opět palubky?

hodnocení

0x
Já to dělal normálně z prken. Natře luxorem, připevnil zezadu prknem a vruty a drželo to na pohodu. Dal jsem to na visací zámek. A za dveřmi jsem měl odvodňovací žlab.

hodnocení

0x
Dělám to normálně z fošen z pily, pospojuju vrutama, napustím vyjetým olejem a vytřu, aby nešpinily a dole, kde může za deště trochu cákat, jsem přivrutoval pás 25 cm hliníkového plechu.

jhgfd
hodnocení

0x

Z čeho chcete... Existují i jiné způsoby jak prknům pomoct, dříve se dřeva neřazali ale opracovávali sekerkou, takže nenarušovali vlákna a dřevo víc vydrželo, ale to už je let. Nebo se dřevo ohořelo a oheřelé dřevo je dosť odolné vůči vlhkosti. Nebo z plechu, ale ten taky může reznout, tak natirat. Nebo z polykarbonátu,... no z čeho chcete

sasa*
hodnocení

Děkuji za info. S těmi polykarbonáty jste mi zaujal- ale ještě jsem s nimi nedělal. Jaký typ apod..Samonosně, nebo

nějaký rám a tam poly vsadit? Je mi 70 a mezi námi by mě přežily. (Jo maminko, až to budu znovu natírat- tak vy tu nebudete... )(reklama na barvy). Tyto z palubek vydržely cca 20 let a neměly žádnou údržbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]