Jak budeme společně posuzováni v žádosti vnuk vs babička pro příspěvek na bydlen
Od:korneix*odpovědí:6změna:
Zdravím, chtěl bych se prosim zeptat ohledně této situace k příspěvku na bydlení a společně posuzované osoby. Je dvougenerační dům, 2x hodiny pro 2+1 a 2+1. Domek má jedno číslo popisné, jedna nájemní smlouva na babičku, první 2+1 užívaly moji rodiče její dcera + dcery manžel a děti. Babička pobírala příspěvek na bydlení protože příjmy nedosahovaly dostatečné výše. Ani nevím jestli byly společně posuzovány, řekl bych že ano. Dcera(moje teta) tuto 2+1 opouští a nastěhuji se tam já vnuk se svou manželkou a dvěma dětmy, náš příjem bude daleko přesahovat životní minimum klidně i 6 členné rodiny. Dotaz zní, bude moje rodina společně posuzována s babičkou? Určitě jsem poviný platit část najmu ale ne její energie, tak mě zajímá zda vezmou celý můj příjem a řeknou nic nedostanete, nebo ne. Dík, za rady.
Na příspěvek na bydlení má nárok vlastník bytu, osoba, která byt užívá na základě služebnosti (věcného břemena) nebo nájemce. Pokud jde ve vašem případě o dva byty, budou domácnosti posuzovány odděleně. Vznik nároku se neodvíjí od životního minima, ale od rozhodného příjmu rodiny a normativních nákladů na bydlení. Přečtěte si raději podmínky v originále, aby nedošlo k omylu. mpsv.cz/...
Trochu jsem to popletl, prosím čist zde Zdravím, chtěl bych se prosim zeptat ohledně této situace k příspěvku na bydlení a společně posuzované osoby. Je dvougenerační dům, jedny hodiny el/plyn pro 2+1 a druhé pro 2+1. Domek má jedno číslo popisné, jedna nájemní smlouva na babičku, první 2+1 užívaly moji rodiče (její dcera + dcery manžel a děti mimo mě). Babička pobírala příspěvek na bydlení protože příjmy nedosahovaly dostatečné výše. Ani nevím jestli byly společně posuzovány, řekl bych že ano. Moji rodiče tuto 2+1 opouští a nastěhuji se tam já vnuk se svou manželkou a dvěma dětmi, náš příjem bude daleko přesahovat životní minimum klidně i 6 členné rodiny. Dotaz zní, bude moje rodina společně posuzována s babičkou? Určitě jsem poviný platit část najmu, ale ne její energie, tak mě zajímá zda vezmou celý můj příjem a řeknou babičce nic nedostanete, nebo ne. Budu tam trvale bytem. Dík, za rady. Zdroj: poradte.cz/...
om
Trvaly pobyt uz 3 roky nema vliv na PB.
Dojdete si s vypisem z katastru na Urad prace a tam si to vyreste, my tady nevime, co je psano v katastru a nemame ucty za energie.
Jelikoz vas prijem vysoce presahuje minima, tak babicce doplatte co potrebuje a netahejte drobne penize ze statu! Anebo jdete bydlet jinam.
Tak to mate asi smulu. Pro prispevek na bydleni musi byt pro jednu domacnost jedna bytova jednotka. Tedy jsou v RD vymezeny bytove jednotky v katastru a oddeleny i vodomery a plynomer?
Takove ty vicegeneracni domky vam obavam se neuznaji, jedine udelat jednu domacnost, jinak by s tim kazdej spekuloval tak jako vy.
korneix*
Je to jedna bytová jednotka a o příspěvek na bydlení mi jde pouze u babičky. Já nic nechci, jen chci aby si dokázala poplatit své energie. A něco ji zbylo na živení.
V katastru odděleny nejsou, vlastní plynoměry a vlastní elektroměry odděleně. Četl jsem paragraf ohledně posuzovaných osobách, je tam napsáno vztah rodiče-děti, druh družka, manželé. Ne vnuk a babička, ale nadruhou straně je tam uvedeno...a jiné..jde mi pouze o ty energie, které jsou šíleně vysoké a takové stěhování kde bych musel platit plyn 2x a el. 2x je na nic. O nájem nejde, ten zaplatím klidně celý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.