Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
snažím se vybrat nůžky na nehty, zejména na nehty u nohou. Máte někdo zkušenost s "pákovýmí" nůžkami? Mě připadá, že je ta páka rovnoramená a nechápu její smysl.
Máte s nimi někdo zkušenost?
Děkuji.
Samozřejmě, že nůžky jako takové nejsou rovnoramená páka, ale ten převod na kratším konci mi připadá, že má obě ramena stejně dlouhá.
A ten převod skutečně násobí sílu?
Od 70. let kupujeme v rodině jedině chirurgické nůžky ve zdravotnických potřebách. Kdysi klasika Chirana. Dnes i výrobky z Číny (jsou dobré). Vždy kvalitní ocel, jen si vybrat (například i na sádru). Cena začíná od 180 Kč končí u tisícovek. Používáme na vše. Určené na stříhání sádry používám i na slabé plechy.
A jak někdu uvádí Solingen, již se nejedná o výrobky z německa Solingen. Uvedenou značku Solingen místní nožaři již neužívají, protože nelze patentově/obchodně chránit. Půjde jen o zneužití obchodního označení.
Na stříhání nehtů na nohou používám už jen štípačky. Konkrétně ty zcela vlevo se špičkou. Je fakt, že jsou pak některé nehty opižlané, nerovné. Ale to spraví pár tahů pilničkem.
To chce vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného. Mně nejlépe na nehty u nohou vyhovují kleštičky YES SOLINGEN kleš/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.