Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nůžky na nehty

Od: rumicek® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

snažím se vybrat nůžky na nehty, zejména na nehty u nohou. Máte někdo zkušenost s "pákovýmí" nůžkami? Mě připadá, že je ta páka rovnoramená a nechápu její smysl.

Máte s nimi někdo zkušenost?

Děkuji.

Jaké nůžky na nehty

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

3x

Myslím,že to není rovnoramenná páka, Učebnice fyziky ZŠ. Jinak ano fungují.

hodnocení

Samozřejmě, že nůžky jako takové nejsou rovnoramená páka, ale ten převod na kratším konci mi připadá, že má obě ramena stejně dlouhá.

A ten převod skutečně násobí sílu?

Ano, jsou tam dva panty a ten vlevo má převod cca 1:1, ale tam, kde svíráte prsty je převod standardní, cca 5:1. Tedy z hlediska převodu síly, jako by tam ten převod vlevo nebyl.

hodnocení

3x

Od 70. let kupujeme v rodině jedině chirurgické nůžky ve zdravotnických potřebách. Kdysi klasika Chirana. Dnes i výrobky z Číny (jsou dobré). Vždy kvalitní ocel, jen si vybrat (například i na sádru). Cena začíná od 180 Kč končí u tisícovek. Používáme na vše. Určené na stříhání sádry používám i na slabé plechy.

A jak někdu uvádí Solingen, již se nejedná o výrobky z německa Solingen. Uvedenou značku Solingen místní nožaři již neužívají, protože nelze patentově/obchodně chránit. Půjde jen o zneužití obchodního označení.

Ano, taky je používám, a dokonce ty jedny (18cm) mám už cca 15let a furt stříhaj

hodnocení

Prosím, nebyl by nějaký odkaz?

V obchodě ve zdravotnických potřebách (snad v každém větším městě) určitě doporučí. Případně mají katalogy a lze u nich objednat. Dávám odkaz na takové běžné i na nehty na noze zde (nabídka zde nebo zde namátkou), ale lze dohledat na netu i jinde.

Vždy se doporučuje stříhat po koupeli.

Skočte do nejbližší lékárny,
Koupíte i tam a pokud je zrovna nebudou mít,tak vám je objednaji

hodnocení

1x

Na stříhání nehtů na nohou používám už jen štípačky. Konkrétně ty zcela vlevo se špičkou. Je fakt, že jsou pak některé nehty opižlané, nerovné. Ale to spraví pár tahů pilničkem.

hodnocení

1x

To chce vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného. Mně nejlépe na nehty u nohou vyhovují kleštičky YES SOLINGEN kleš/...

pb®
Přesně tak a nezáleží na značce. Tímhle ostříhám celou rodinu včetně kocoura. Stříhala jsem tím i nehtíčky novorozeňat.

mil®
hodnocení

0x

Mám podobné, asi novější typ a jsem s nimi spokojen.

hodnocení

0x
Mám "PEDICE kleště 14cm/17mm, stainless" a jsou perfektní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]