Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím vás o radu.
moji mamince(duchodkyně) na vesnici, bychom chtěli přes NOVOU ZELENU USPORU LIGHT nechat vymenit stará okna a dvoje dveře za nové.
akorát si nevím rady jak přesně postupovat, starý dum má stěny cca 80cm, je nutné i k těm oknám i zateplení , nebo stačí jen ty okna.
Poněvadž jsem nějak pochopil, že k oknum je nutná i izolace zdi, nebo se mýlím?
děkuji
Bude lepší, když se sám podíváte a prostudujete.
Jen upozorním, že v domě všichni kdo bydlí musí být důchodového věku.
Pokud někdo bydlí s maminkou, nedostane dotaci. Ale to se tam taky dočtete.
sou všichni členové vaší domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně, nebo vaše domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení?
Jen okna, nebo i více,
maminka je sama na celém baráku
navíc pobírá i příspěvek na bydlení
nedavno prý mluvili v rozhlase, že stačí si okna, dveře vyfotit před výmenou a někam poslat, ale nevíme kam a na jake tl cislo se obratit pro náš region
dobře počteme, a co se týká např těch oken, je u nich dulezite třeba jestli je to dvojsklo, nebo trojsklo apod,?
tak nevíme, co nám firma nabídne, proto se ptám at není pak problem, že by mamka musela dotaci vracet, kdž by se zjistilo, že okna tam jsou jine
Dvojskla odmítněte, ani o nich neuvažujte, klidně pak můžete mít problém s kondenzací vlhkosti na sklech.
Jen trojskla.
K těm dvoj a troj sklům - před sedmi lety jsem dodělával barák, peníze už na hraně, šel jsem do dvojskel, bo cenový rozdíl byl veliký. Nemám s nima zatím žádný problém. Jenže nedávno jsem řešil okna na zakázce, cenový rozdíl mezi dvoj a trojskly byl osm procent. Nebylo co řešit, trojskla.
tm, a víte o tom, že čtyřskla se již asi deset let montují taky? U nulových domů?
O kolik kg na metr je těžší okno?
Chtějte po politicích, aby přestali s nesmyslnými dotacemi, ale pokud je v obecném zájmu něco podpořit, aby to dělali pomocí daní. Není žádný problém nastavit nulovou DPH na izolační okna, dveře, polystyrén, fotovoltaiku, tepelná čerpadla. Pak nebudete muset hledat jak splnit nesmyslné dotační požadavky a živit vyžírky, kteří si z dotací udělali korýtko, ale zrealizuejte si to z levnějších komponent dle svých preferencí.
Samozřejmě. Tak to už v ekonomice funguje. Stačí se podívat do Polska, kde je nulová DPH na potraviny.
A na druhou stranu zase víme, že jakmile stát vyhlásí dotační titul na cokoli, tak cena tohoto "zázračně" vzroste. Ať jde o polystyrén, kotle nebo aktuálně fotovoltaika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.