Nejste přihlášen/a.
tak to jsem to řešil i já, poptal více firem, porovnal s čím přišli a pak z toho jedna vypadla, kam jsem se pak dostavil i osobně.
Obě firmy jsme už v rozšířené rodině využili - vše ok. Doporučuji plastová - hliník je tak na vstupní dveře, kde je dobré mít pevnost rámů (nebudou se kroutit jako plastová). Přes ten hliník je větší tepelný most než plastový 6 a více komor... osobní pocit a zkušenost
Doporučuji do smlouvy uvádět:
- budou montovat pracovníci firmy (v případě montáže nějakým smluvním živnostníkem může být problém i při následné reklamaci)
- plastové rámy nebudou z recyklátů, ideálně s další izolační vrstvou (foukají tam jakousi pěnu nebo co - vyplatí se!)
- vemte kvalitní trojskla
V případě dostatečných financí nechte bourací i začišťovací práce opět na dané firmě vč. odvozu sutě a likvidace původních oken.
Jde i o to, co od oken očekáváte, pokud budete řešit při výměně třeba cenu a nebo velkoformátová okna, tak asi spíš směřujte k plastu, pokud budete hledět i na životnost a peníze pro vás nebudou až takový problém, šel bych do hliníku, z kterého budou moci těžit i další vaše generace. My máme třeba od Vekry dřevěná okna, vždy se mi to líbilo, měli jsme před tím už starý špaletky, tak jsem tomu chtěl zůstat věrný alespoň tím dřevem a spokojenost po všech stránkách. Tak vám přeju šťastnou ruku při výběru.
vekra nejsou špatný, to samý macek ale za jakou cenu... stejně kvalitní okna nabízí i jiní dodavatelé pod jinou značkou, osobně máme lepší okna než měla vekra v základu za lepší cenu od fimry SM Okna ale to je ústecký kraj.. kupují je od německého výrobce a jsou dobrý, žádný recyklát jako má svet oken
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.