Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořízení nových oken

Od: lubosnovak odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,
na svém domě se chystám na výměnu oken, a proto zde pokládám následující dotaz: Má někdo zkušenosti s firmami Okna Macek a Okna Vekra? Od které z uvedených společností si mám okna pořídit?
Předem všem děkuji za rady a odpovědi.
doplněno 21.04.23 22:07: Ještě bych se chtěl zeptat, zda zvolit plastová nebo hliníková okna a jaký je mezi nimi rozdíl? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Oslov ještě deset dalších firem, nech si vypracovat nabídky a teprve potom vybírej.

lubosnovak
hodnocení

Tak to bych nedělal nic jiného, než celé dny seděl u PC a jezdil po prodejnách, ale i tak děkuji za názor. Stejně mně nic jiného asi nezbude.
No jo, nic jiného ti opravdu nezbyde.
Osobně bych šel do dřevohliníku.
V této oblasti se pohybuji, živí mě to, tak bych rozhodně vybíral někoho, kdo má svoji montážní partu. Nejlépe přímo své zaměstnance.
re4zon
Proc bys mel jako nekam jezdit a travit necim cas? Rozmery snad mas. Nabidku od jedne firmy vcetne dokumentace urcite taky. Jedno z toho vem a posli ve skryte kopii klidne na 15 firem, u dokumentace pripadne smaz ceny.
dev

tak to jsem to řešil i já, poptal více firem, porovnal s čím přišli a pak z toho jedna vypadla, kam jsem se pak dostavil i osobně.

přesně, přes email jsem poslal rozměry (zhruba, oni si pak zaměří sami), práce co chci, třeba úklid a potom vybral. Já třeba bral sulko, ale je to už dost let. Ale pohoda

vekra
hodnocení

5x
Okna macek i vekra jsou velký firmy.takže stebou nevymr..aj stylem vyberu zálohu a už nezavolám.
Menily jsme okna v roce 2015.dřevěné trojskla firmou Vekra pobočka říčany.a naprostá spokojenost.zaměřily do tří dnů cenová nabídka. Po podepsání smlouvy složená 50°/,
Záloha a za cca 4 měsíce dorazily a za 2 dny hotovo.ve čtyřech lidech.kšeft za 250.000,-
Vymlátily okna usadily nový vypěnily.dru hý den zapravily špalety.a hotovo.po domluvě my nechaly venkovní parapety a ty jsem si už dával sám.takže Vekra za 1.:)
lubosnovak
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď.

tj
hodnocení

4x
Máme okna Vekra a žádný oheň to tedy není. Klasika, bílá plastová okna, trojskla. Reklamaci na poškrábané rámy neuznali, protože to prý musí být poškození viditelné asi ze 2, nebo 3 metrů (fakt takhle nám to řekli). Z 2 metrů fakt nic vidět není, ale když prijdete normálně blíž, abyste okno mohl otevřít, vidíte dlouhé naprosto rovné rýhy v rámu z výroby. Některé jen jako škrábance, ale u vchodových dveří to byly vysloveně rýhy. Dveře nám vyměnili za jiné, opět s rýhami. Naši nic takového nemají (výrobce bohužel nevím). Jinak okna se musí skutečně pravidelně seřizovat, jinak se za rok rozladí tak, že drhnou a nejdou ani zavřít, netěsní, takže hezky dle návodu, imbusy budou vaši best friends. Neznám nikoho, kdo by každý rok lezl s imbusem a neustále musel štelovat okna. Nikoho. Mezi oknem a profilem jsou napadané plastové šponky z výroby. Jednou to už čistili, zase tam napadaly další, rám toho bude plný... Takže asi tak s Vekrou.
lubosnovak
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď a názor.

vekra
hodnocení

4x
Co člověk to jiná zkušenost.
Vekrou nebo mackem to je asi jedno.
Hlavně si nenaskočit s nějakou noname firmou kvůly ušetřeným 10.000,-.
Ono záleží na štěstí montážní party co to přijede namontovat.
Budou to matlové a poser..ou co můžou.a okna můžou být sebelíp vyrobená...
Štastnou ruku.a práci čest.
lubosnovak
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď a přání šťastné ruky. Vážím si toho.

hodnocení

1x

Obě firmy jsme už v rozšířené rodině využili - vše ok. Doporučuji plastová - hliník je tak na vstupní dveře, kde je dobré mít pevnost rámů (nebudou se kroutit jako plastová). Přes ten hliník je větší tepelný most než plastový 6 a více komor... osobní pocit a zkušenost

Doporučuji do smlouvy uvádět:

- budou montovat pracovníci firmy (v případě montáže nějakým smluvním živnostníkem může být problém i při následné reklamaci)

- plastové rámy nebudou z recyklátů, ideálně s další izolační vrstvou (foukají tam jakousi pěnu nebo co - vyplatí se!)

- vemte kvalitní trojskla

V případě dostatečných financí nechte bourací i začišťovací práce opět na dané firmě vč. odvozu sutě a likvidace původních oken.

lubosnovak
hodnocení

Děkuji Vám za vyčerpávající odpověď.

tm
hodnocení

1x
Ja oslovil asi 10 až 15 firem... 5 jich nepodepíše vůbec a zbytek dá nabídky. Proč objíždět tolik firem? Jeden mail pošleš na 15 adres a je to.. pošlou nabídky a nejlepším se ozveš

vladek
hodnocení

0x

Jde i o to, co od oken očekáváte, pokud budete řešit při výměně třeba cenu a nebo velkoformátová okna, tak asi spíš směřujte k plastu, pokud budete hledět i na životnost a peníze pro vás nebudou až takový problém, šel bych do hliníku, z kterého budou moci těžit i další vaše generace. My máme třeba od Vekry dřevěná okna, vždy se mi to líbilo, měli jsme před tím už starý špaletky, tak jsem tomu chtěl zůstat věrný alespoň tím dřevem a spokojenost po všech stránkách. Tak vám přeju šťastnou ruku při výběru.

lubosnovak
hodnocení

Děkuji za Váš názor. Dřevěné okna nechci, kvůli životnosti.
No, o životnosti dřevěných oken bysme mohli vést dlouhé diskuze.
Ale jak jsem psal výše, šel bych do dřevohliníku.
lubosnovak
hodnocení

Já se v tom moc nevyznám, vím jen, to, co se dozvím z doslechu.

Nevyznám se v tom, ale nechci to.

hodnocení

0x
Ahoj, teď mám novostavbou a trojskla plast od Vekra a žádný problém, Těsní to až tolik, že když zapnu digestoř, tak mi to tahá vzduch ventilátorem na WC, takže žádná netěsnost, ale určitě záleží i na správné montáži. Na úniky tepla si taky stěžovat nemůžu.
lubosnovak
Díky za Vaši zkušenost.

petrr
hodnocení

0x

vekra nejsou špatný, to samý macek ale za jakou cenu... stejně kvalitní okna nabízí i jiní dodavatelé pod jinou značkou, osobně máme lepší okna než měla vekra v základu za lepší cenu od fimry SM Okna ale to je ústecký kraj.. kupují je od německého výrobce a jsou dobrý, žádný recyklát jako má svet oken

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]