Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení krovů na půdě

Od: panpatmat odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Jsem student a zařizuji si po babče podkroví v Praze na studiích.. Polovina je obyvatelná, druhá půlka je typická půda a místa(úložných prostor) je málo potřebuji pomoci v otázce kterak co nejlevněji (jak jinak) ani ne tak zateplit, jako spíše zaizolovat, oddělit a hlavně odprašnit malý půdní prostor hned za dveřmi od zbytku půdy. Chtěl bych tam vytvořit takovou menší šatnu s odkladní místností, jenže je tu problém, že jde o starou půdu domu z 30,let a je původní střecha a občas tu a tam pár kapek proteče proto nevím zda nabít do krovů v lištách pouze sádroš přes jen nějakou folii. Ale to už pod to mohu dát tu vatu, které se ale trochu bojím, jelikož s ní neumím... Jednalo by se pouze o dočasné řešení protože za pár let po studiích mám v plánu kompletní rekonstrukci... Rozhodující je opravdu pro mne cena a nenáročnost děkuji moc... mohu doposlat foto.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Milý studente, bez fotek nebo místního šetření se nedá radit co udělat. Páč klidně 20 různých možností od nákladu za 200Kč až po tisíce.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

strach ze zatepleni vatou nemusite vubec mit fotky urcite sem poslete ale prvni rade se jeste zeptam je pod krytinou folie? a koukaj jen late nebo jsou tam prkna? vlozte kdyztak fotky

patronka*
hodnocení

0x

Předpokládám,že se jedná o klasickou taškovou střechu na latích.Dělala jsem to vloni na chalupě a funguje to.Na spodní stranu latí jsem našroubovala konralatě 50/30 na šířku a na ně jsem přicvakala paropropustnou folii ruční čalounickou sponkovačkou.Protože jsem potřebovala přiznat trámy,následovaly opět latě,tentokrát na výšku,mezi ně skelnou vatu Rotaflex o tloušťce 50 mm a opět sponkovačkou parotěsnou fólii.To se všechno prodává na metry,tak se nemusí vzít velké množství.Fólie vypadá docela dobře,je ale důležité ji připevnit správnou stranou.Já jsem povrch obložila deskami,trámy ale tvoří tepelný most.Na chalupě mi to stačí,izolaci mám hlavně proti letním horkům.Při větších nárocích je nutno tepelně izolovat i trámy.

panpatmat
24.05.10 13:51
hodnocení

Zateplení krovů na půdě

panpatmat,

jako stavař se opět směji, "co nejlevnější, nejjednodušší a nejlepší provedení" za málo peněz nelze dělat dobrou muziku.

Vidím zatím jen jedno tmavé foto, nic neříkající.

Pokud máte zájem, tak

milan.cukrar@volny.cz, ICQ 55180641, skype: milancukrar stačí?

doplněno 24.05.10 18:52:

klidně poslechněte rady laiků, pak se obraťe opět na poradu, aby pomohli odstranit náslekdy vad jimi navržené.

rozumbrada

nebojte řešení se určitě najde podle fota se jedná zřejmě o dvojitou krytinu tašek bobrovek bez jakekoli pojisné folie pokud to chcete jen jako šatnu a nebudete tam montovat nějaká střešní okna kupte tu nejlacinější folii tuším něco okolo 13 kč m čtvereční,k tomu sponkovačku za 170 kč zesapodu to nasponkujte přes krokve přes to udělejte rastr ze střešních latí ,záleží na vás jak hodně to chcete tepelně izolovat nebo opravdu jen odprašnit tak podle toho dejte izolaci,já bych volil dvojitý rastr z latí 5x4 cm jednou latě nastojato a mezi ně 5 polystyren přes ně latě naležato a mezi ně 4 polyš a navrch sádroš 9 mm,určitě to bude fungovat i když odborníci budou tvrdit že to bude ve spojích praskat protože to nebude oddělené od střešni konstrukce a bude to pracovat a budou mít pravdu ale s tím praskáním to zas tak hrozné nebude já to podobně řešil v garáži dílně i podobných skladových prostorách a funguje to 10 let.A od "pánů stavařů"co vidí jen tmavou fotku a nenapadne je si ji malinko upravit aby bylo něco vidět se možná dočkáte jiné určitě fundovanější odpovědi ale nevím nevím ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]