Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nádobí - opravit nebo vyhodit?

Od: danca odpovědí: 10 změna:
Myčka MORA
VM532X při zapnutí nerozsvítí kontrolku na panelu a pokračuje odčerpáním zbytkové vody a napuštěním vody, pak už nic. Jinak všechny knoflíky fungují a není žádný signál o problému. Předem moc děkuji za případný názor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Asi závada elektroniky. Pokud to člověka baví, tak se na elektroniku podívá jestli jde o nějakou jednoduchou závadu. Pokud ne, tak než volat opraváře je lepší rovnou nová myčka.

danca
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď, pomoohla mi, můj šikovný syn se pokusí o opravu, po 8,5 roku bezproblémového chodu bude nejspíš čas na pořízení nové myčky. Přeji Vám samé hezké dny. Díky!

hodnocení

0x

Já, když myčka funguje a nesvítí jedno světýlko, bych to neřešila. Vlastně ani nevím, jestli mi něco svítí nebo nesvítí. Umyje, opláchne, vypustí, usuší, je mi jedno co svítí nebo ne. Až když začne dělat nezvyklé činnosti, pak řeším. Nejen u myčky. Snažím se neřešit to, co funguje, nechodím problému naproti. *mir*

No jen k té vaší odpovědi - ta myčka kromě napuštění a vypuštění vody nic podle popisu nedělá, takže samozřejmě určitě ani neumyje nádobí.

hodnocení

0x
Možná to bude součástka za několik desetikorun. Taky nám myčka přestala jít, prostě v ní luplo a nejela vůbec. Už jsem vybíral novou, ale nakonec jsem ji dvakrát rozdelal, až jsem závadu našel a myje dál jako nová. Už jsem to tady řešil v jiné otázce. Takže dá se říct, že to může být opravdu hloupost a kdo se nesnaží závadu najít, oprava ho může stát pár tisícovek.
danca
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za reakci, pomohla mi
Ta otázka je tady, pán řešil těsnění, tak jsem přidal svou zkušenost. Myčka má cca 13-15let a uvnitř jako nová:)
poradte.cz/...
danca
Děkuji za doplnění, příští týden přijede syn a pokusí se myčku opravit, všechny náměty si přečte a já si držím pěsti pro štěstí, aby se mu oprava zadařila. Myčka vypadá jako nová a mohla by ještě dál sloužit. Děkuju!

bery*
hodnocení

0x
Nemusí být ani nic rozbityho, možnou příčinou může být i usazenej bordel v labyrintu, odkud je sloupcem vody hadickou veden tlak vzduchu do hladinovýho spínače (možná to někdo popíše srozumitelněji :)). Před časem jsem tady taky řešil podobnou závadu jedné myčky a dostal jsem radu na vyčištění, což pomohlo. Ale je to část, která nejde rozebrat, já se dostal alespoň kam to šlo a vyplachnul to louhem, vařící vodou a kompresorem, fakt to bylo zarostlý mastnotou, hroznej humus.
danca
Hezký den, jsem ráda za Vaši odpověď s radou na vyčištění myčky. Zkusíme a snad se ještě vyhnu velkému výdaji za novou myčku. Děkuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]