Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit strop?

Od: zod® odpovědí: 16 změna:

Chtěl bych poprosit o radu jakým způsobem efektivně odhlučnit strop tak, aby se hluk z mého obývacího pokoje nepřenášel do bytu umístěného nade mnou. Napadají mě akustické panely? Předem díky za reakce.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vzhledem k tomu, že hluk se přenáší konstrukcí, nebude takové opatření příliš účinné. Samozřejmě zmenšíte plochu, na kterou akustický tlak působí, ale hluk se nadále bude přenášet stěnami a přes ně do stropní konstrukce potažmo podlahy. Lepší by tedy bylo odizolovat i stěny.

Ideální řešení by bylo vybudovat "krabici v krabici" a mezi ně umístit izolaci. To je ovšem v praxi neproveditelné.

doplněno 18.04.23 08:50:

Nene, praktickou zkušenost nemám. Naposledy jsem se zvukovou izolací zabýval někdy před 25 lety a to v oboru strojírenství. Tip pro Vás: Pokuste se líp (tedy podrobněji) popsat problém a očekávání, aby Vám ostatní mohli dát radu víc na tělo. Vzhledem k tomu, že chcete izolovat směrem nahoru, předpokládám, že jde o zvuk nějaké audio soupravy, ale to jej jen domněnka.

zod®
hodnocení

Nějaký konkrétní typ jakou izolaci případně použít?

zod®
hodnocení

Ano, jedná se o odhlučnění domácího kina. Byt se nachází ve 2. patře třípatrového obytného domu (pravděpodobně cihlová konstrukce). Problém nastal po nastěhování nového souseda do patra nad mým bytem. Chci vyjít nějakým způsobem vstříc a hledám tedy řešení jak danou situaci řešit. Ještě dodám, že byt je nájemní, nejsem tedy majitel.

No, dát si domáci kino do bytovky, to považuju za bezohledné a sousedovi se nedivím. Podle mého názoru tento typ hluku neodstraníte dostatečně, protože nižší kmitočty se přenesou skrze zdi.

zod®
hodnocení

Předchozí soused problém neměl. Ani sousedka pode mnou (subwoofer je postavený na "jehládch"). Ani vedle mě. Tudíž já osobně vidím problém v novém sousedovi - potížistovi. Nicméně, jak píši, chci vyjít vstříc a nějakým způsobem danou situaci řešit.

tj
Domácí kino v bytovce? No vás bych chtěl mít za souseda... Radím neřešit odhlučnění a zase ho prodat. Co lidi pod vámi? Nebo jestli je víc vchodů, tak vedle vás? Vždyť je to naprostá bezohlednost na 1. pohled. Bydlíte v bytovce, kterou sdílíte s ostatními nájemníky, a všichni by rádi měli klid, nepotřebují slyšet přez zeď, na jaký film zrovna koukáte. Pokud si chcete užívat domácího kina, pořiďte si barák. V bytovce fakt ne-e... Nikdy.
zod®
hodnocení

Jasně píšu, že nový přištěhovalec je očividný potížista, že je jediný, a první, kdo si na něco stěžuje za 2 roky, co na daném místě bydlím. Naopak paní, co bydlí pode mnou, se ptala mě, jestli mi nevadí její televize, Tak si nechte takové připomínkiy od cesty,

Mimochodem, domácí kino mám z předchozího bydliště a je to pro mě naprostá nezbytnost neboť to pro mě představuje naprosto zásadní volnočasovou aktivitu, která mi pomáhá odreagovat se po destíkách hodin v kanceláři.

fujaja
hodnocení

2x

Majou ti nad tebou a Vy v podlaze akustickou izolacu, nebo aspoň dodatečnou tenkou pod nášlapnó? Roznášecí desku oddělenou (dilatovanou) od stěnách?

Šlo by to aji u tebe řešit dodatečně akustickým podhledem.

zod®
hodnocení

Něco, jako akustický podhled jsem také zvažoval. Opět se tedy zeptám na nějaký konkrétní typ případně kde z čeho vybírat.

hodnocení

0x
Když jsem rekonstruoval byt dával jsem tam akustické desky. (před tím šli slyšet kroky, vrzání postele, jakýkoliv pád na zem apod.) Po rekonstrukci naprosté ticho, za mě akustické desky

Přesně tak, akustické desky. Je potřeba sledovat útlum, dobře fungovaly desky plněné pískem, co si vzpomínám. Montáž se musí provést precizně, jinak se efekt nedostaví.

fex
O jaké desky se prosím jednalo?

Já jsem měl na mysli toto, také by mne zajímalo, co použil pepa678.
deskywolf.cz/...

hodnocení

0x

Ak ste v podnajme a nemate vadu sluchu, tak to proste nepustajte nahlas. V podnajme by som neinvestoval do odhlucnenia a samotny strop nemusi nic riesit, vela zvuku prenesu aj samotne steny.

coze
hodnocení

0x
Jenom bych dodal, že akustické panely se používají hlavně pro snížení doby dozvuku daného prostoru a to především u středních a vysokých frekvencí. Vy potřebujete zvukovou izolaci.

To máte pravdu, ale psalo se zde o akustických deskách a tímto termínem bývá označována zvuková (neprůzvučná) izolace v deskovém provedení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]