Mám postarší tlakový čistič Karcher K7. V poslednej dobe sa mi stáva, že po stlačení pistole (!) začne cyklovať a nedrží prúd vody. Ako by tlakový spínač v nej detegoval predčasne max. tlak a vypol jej motor. Prívod vody je viac než dostatočný. Nechcem kvantifikovať, ale z hadice mi ide na bežné pomery mohutný prúd. Nejedná sa o klasickú netesnosť - prasklinu od mrazu. Ak je ventil na rukoväti uzavretý, tak si tlak drží a motor zostáva trvale vypnutý... Snažil som sa vyčistiť prístupný filter a aj vysokotlakú hadicu som nechal vytekať bez rukoväte a pistol s tryskou som sa snažil bez rozobratia prefúknuť. Neviete, prosím, na čo sa pred jej kuchnutím zamerať?
Mě to, sice u úplně jiný myčky, ale princip je všude stejný, dělala pricpana tryska na pistoli. Zkusil bych ji trochu prostourat třeba drátkem a pak pořádně propláchnout proti směru. Ucpaný sítko na vstupu nezpůsobí překročení výstupního tlaku, tam bych problém nehledal, to by to jen teklo menším proudem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.