Nejste přihlášen/a.
Takže zjištěno a vyřešeno. A provedena i oprava. Vypínání tedy funguje na pricipu ztráty magnetismu u permanentního magnetu vlivem vysoké teploty (Curierův bod). Seřídil jsem mechanismus páčky ovládání vypínače a středového terče, jenž je aretován tím magnetem tak, že jsem opatrným přihýbáním seřídil tak, aby to bylo velmi citlivé, ale spolehlivě to drželo při zapnutí. Jinak tu tepelnou pojistku jsem vyměnil, ale ne za původní hodnotu 167 st.C, ale s rezervou za hodnotu 185 st.C. Což by nemělo na bezpečnost mít vliv, ale trochu by posunulo havarijní vypnutí. A už několikrát odzkoušeno a vše funguje jak má.
mikihans - díky, to je vono. Primitivní, ale tohle mne nenapadlo. Teď ještě zjistit, proč mi to u toho mého nějak nechce spolehlivěji fungovat a jak to případně opavit, nebo seřídit.
P.S. Já to rovněž hledal na YT, ale tohle mi nějak uniklo.
Ještě malý dodatek. Tenhle rýžovar se mi náhodou dostal do ruky a tak jsem nad tím koumal. Jinak osobně používáme pouze elektrické automatické tlakové hrnce, v nichž se dá rýže vařit také a podstaně lépe a je to "úplně jiná liga".
Ale už na několika těchto obyčejných rýžovarech jsem známým ty pojistky měnil a tak mne nyní i zajímalo, jak to vlastně funguje. Zřejmě ten co mám rozmontuju a detailněji si to prohlídnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.